Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Üst Danışma Kurulu Düzenlenen Toplantıda Bir Araya Geldi

Üniversitemiz dış paydaşlarından oluşan ‘Üst Danışma Kurulu’ Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıda üniversite-sanayi-kamu işbirliğinde yürütülecek çalışma ve projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Üst Danışma Kurul Toplantısına, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Deveci, KOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, KSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükeğen, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, İNNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Mimarlar Odası Başkanı Ahmet Övet, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mete Kalyoncu ve Prof. Dr. Yakup Kara katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve Üst Danışma Kurulu üyeleri eğitim-öğretim, staj uygulamaları,  KTÜN’e ait yeni yerleşke planları, üniversite sanayi iş birliğinin artırılması ve geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu. Sanayide staj ve mühendislik uygulamalarının artırılarak öğrencilerin daha fazla mesleki tecrübe kazanmalarının önünün açılması ve ürüne dönüşecek çalışmaların yaygınlaştırılması dile getirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, toplantı sonunda üniversitemizin “Misyon ve hedeflerine ulaşabilmek amacıyla gereken yönetsel/organizasyonel süreçleri tanımlayan ve uygulayan, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı faaliyetleri, idarî hizmetleri ile kurumsal kalite geliştirme çalışmalarını kurgulama, izleme ve değerlendirme süreçlerinde paydaşlarının katkısına büyük önem vermektedir. Bu doğrultuda amaçlarımızı gerçekleştirmek ve geçtiğimiz aşamaları istişare edebilmek adına sık sık bir araya gelinmesinin önemli olduğunu ve çalışmalarımızı daha verimli kıldığını düşünüyorum. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz toplantımız da oldukça verimli geçti. Katkı sağlayan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Osman Nuri Çelik