Konya Teknik Üniversitesi 9. Konya Bilim Festivalinde

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) olarak Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Bilim Festivalinde ödüllü projelerimiz ile yerimizi aldık.

Üniversitemizin Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren teknoloji takımlarımızın TEKNOFEST’te derece elde eden projeleri festival ziyaretçileri tarafından oldukça ilgi gördü. Roket, drone, su altı görüntüleme aracı, insansız hava aracı ve elektrikli araç üniversitemiz standında sergilenen projeler arasındaydı. Proje takım kaptanları ve üyeleri çalışmaları hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Üniversitemiz standında öğrencilerimiz ve proje danışmanı akademisyenlerimiz ile bir araya geldi. Öğrencilerimiz ile sohbet eden Rektör Özçelik “Gençlerimizin projelerine güvenleri ve heyecanları bizleri mutlu ediyor. Bilim ve teknoloji meraklısı herkesi öğrenci projelerimizin sergilendiği standımıza bekliyoruz.” dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’da Üniversitemiz stantlarını ziyaret etti. Öğrencilerimizden projeleri hakkında detaylı bilgiler aldı.

Konya Bilim Festivali’nde Üniversitelerin yanısıra TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ASELSAN KONYA, ROKETSAN, BAYKAR, TUSAŞ gibi önemli savunma sanayi ve bilim-teknoloji kuruluşları da yer aldı.