Konya Teknik Üniversitesi ile Malezya Terengganu Üniversitesi Arasında İşbirliği

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Malezya’da bulunan Terengganu Üniversitesi Çevre Teknolojisi Programı Öğretim Üyesi ve öğrencileriyle uluslararası anlamda araştırma ağı oluşturmak, ortak çalışmalarla bilimsel faaliyetler geliştirmek, araştırma ve yayın odaklı çalışmalar yapmak amacıyla bir araya geldi.

Konya Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Dursun ve Arş. Gör. Dr. Zeynep Cansu Ayturan tarafından misafir edilen Terengganu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Noor Zaitun Yahaya ve beraberindeki ekip olası iş birlikleri, ortak çalışmalar hakkında görüştü. İlerleyen süreçlerde ortak bilimsel çalışmalar, KTÜN ve Terengganu Üniversitesi arasında ortak seminer düzenlenmesi gibi faaliyetler ile Malezya Temiz Hava Topluluğu Forumu ile işbirliği noktasında yapılacaklar konuşuldu.

Gerçekleşen toplantıya Konya Teknik üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü de eşlik etti. Bir araya gelen iki Üniversite temsilcileri, toplantı sonrası KTÜN’de bulunan laboratuvarları gezdi. Gerçekleşen ziyaret sonrası Konya’yı gezme fırsatı bulan Terengganu Üniversitesi heyeti, bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek olası işbirlikleri konusunda heyecan duyduklarını belirtti.