Konya Teknik Üniversitesi Üniversite Sıralamalarında Yükselişini Sürdürüyor

Kökleri 1970’lere uzanan Konya Teknik Üniversitesi, geçmişinden aldığı bilgi ve birikimle ilerlemesini sürdürürken, Ülkemizin çeşitli derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan ve farklı kategorilere göre oluşturulan sıralamalarda yükselişini sürdürüyor.

Üniversitemiz, University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından açıklanan “2022-2023 Yılı Türkiye Devlet Üniversiteleri” sonuçlarına göre “2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler” arasında 9 basamak ilerleme kaydederek 20’inci, “Tüm Üniversitelerin Genel Sıralamasında” ise geçtiğimiz yıla göre 16 basamak ilerleyerek 70’nci sıraya yükseldi.

TÜBİTAK' öncülüğünde oluşturulan 2023 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarında ise Üniversitemiz, 43. sırada yer alarak Ülkemizdeki “Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler” arasında ilk 50’de olmayı başardı.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022-2023 sonuçlarına göre ise Üniversitemiz, 126 devlet üniversitesi içerisinde yapılan genel memnuniyet sıralamasında 15. sırada yer aldı.

Bölgesinde  ‘Gelişimin Öncüsü’ sloganıyla yeni bir ekosistem oluşturmayı hedefleyen üniversitemiz güçlü akademik kadrosu, her alanda kendini geliştiren öğrencileri ile bölge ve ülke sanayisine katkı sunmaya devam edecektir.