Konya Teknik Üniversitesi Projesine TÜBİTAK'tan Ödül

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serpil Çetin Edebali’nin koordinatörlüğünü üstlendiği “Waste2Fresh” başlıklı proje 'Ufuk 2020' kapsamında TÜBİTAK tarafından başarı ödülüne değer görüldü.

Türkiye’nin Ufuk Avrupa Programına resmen katılımı münasebetiyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ev sahipliğinde düzenlenen Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliğinde koordinatör kuruluşlara ve proje koordinatörlerine başarı ödülleri verildi.

Proje koordinatörlüğünü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Serpil Çetin Edebali’nin yaptığı TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı kapsamında “Smart İnnovative System For Recycling Wastewater And Creating Closed Loops İn Textile Manufacturing İndustrial Processes-Waste2Fresh” başlıklı projesi ödüle değer görüldü.

Türkiye’den Erak Giyim Sanayi ve Uludağ Çevre Teknolojileri Ar-Ge Merkezi firmaları dahil, 11 ülkeden toplam 17 ortaklı bir ekiple gerçekleştirilecek Waste2Fresh Projesi, Ufuk2020 (Horizon2020) Nanoteknoloji, İleri Malzemeler, Biyoteknoloji, İleri İmalat ve İşleme Teknolojileri-NMBP Alanı’nda bir Türk kuruluşunun koordine ettiği ilk çok ortaklı proje olması özelliğiyle dikkat çekiyor. Toplamda 8.2 milyon Euro’luk bir bütçeye sahip olan proje, yaklaşık 2.2 milyon Euro’su Türkiye’ye hibe olarak katkı sağlayacak.

Öğretim üyemiz Doç. Dr. Serpil Çetin Edebali başta olmak üzere tüm proje ekibine tebriklerimizi sunarız.