Konya Teknik Üniversitesinden Sıfır Atık Projesine Destek

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından israfın önlenmesi ve atıkların geri dönüşümüne katkı sağlanması amacıyla başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesine destek vererek çalışmalara başladı.

Sıfır atık yönetmeliği kapsamında geçici atık depolama ünitelerini, Gelişim Yerleşkesinde bulunan Rektörlük Hizmet Binası ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi,  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Sürekli Eğitim Merkezindeki uygun bahçe alanlarına yerleştirildi. Bu kapsamda 300 takım ikili ayrı biriktirme elemanlarını akademik ve idari personel ile öğrencilerin kolay erişebileceği bina içi mahallere yerleştirildi. Ayrıca bilgilendirici afiş ve broşür çalışmaları uygun yerlere asılarak sıfır atık bilincinin tüm kurumda kazanılması ve farkındalık oluşturması hedefleniyor.

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi ya da en aza indirilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağından ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması hedefiyle yürütülen proje, kurumlarda sıfır atık yaklaşımının esas alınmasıyla verimliliğin artması, temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması, maliyetlerin azaltılması, çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlayacak.

,

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi