Konya Teknik Üniversitesi’nden Altun Döküm A.Ş’ye Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik ve beraberindeki heyet, Konya Organize Sanayinde faaliyet gösteren Altun Döküm AŞ.’nin üretim tesislerini ziyaret etti. Firma yetkilileri ile eğitim, staj ve danışmanlık alanlarında yapılacak iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

TAI, TUSAŞ, ROKETSAN ve ASELSAN gibi Ülkemizin Savunma Sanayi şirketlerine alüminyum parça üretimi yapan firmanın üretim ve pazarlama faaliyetlerine yönelik yetkililerden bilgi alan Rektörümüz Özçelik ve beraberindeki heyet firmanın üretim tesislerini gezerek üretilen parçaları yerinde inceledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Teknik Üniversitesi olarak savunma sanayii başta olmak üzere alüminyum döküm ve bunların işlenmesine yönelik üretim ve pazarlama faaliyetlerini sürdüren Altun Döküm A.Ş.’nin ihtiyaçlarına yönelik nitelikli insan kaynağı sağlayabileceklerini belirtti. Proje bazında akademik danışmanlık sunabileceklerini söyledi.

Altun Döküm A.Ş Genel Müdürü Cem Çetinkaya ise, Konya Teknik Üniversite ile her türlü iş birliğine açık olduklarını, hali hazırda öğrencilerini ve mezunlarını istihdam ettiklerini belirterek, Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’e, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Halkacı, KTÜN Teknoloji Transfer Ofisi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldırım ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Osman Keskin eşlik etti.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik