KTÜN’de Yeni Öğrenci Bilgi Sistemi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi kapsamında yürüttüğü yazılım geliştirme çalışmalarına bir yenisi daha ekleyerek, öğrencilerin kullanımına sundu.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Yazılım Geliştirme Birimi tarafından hazırlanan “Yeni Öğrenci Bilgi Sistemi” yazılım geliştirme çalışması büyük oranda tamamlandı. Geliştirilen yazılım, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Güz dönemi itibariyle yeni öğrenci bilgi sisteminin öncelikli modülleri (Öğrenci Kayıt, Ders Kayıt, Harç, Loglama, Yetkilendirme vb. ) kullanılmaya başlandı.

Geliştirilen yazılım, ilgili sistemlerle  (E-Devlet, Banka, Ders Bilgi Paketi vb.) entegre edilerek veri tekrarı ortadan kaldırmış olup, oluşturulan yapı ile birlikte yazılım sistematik bir şekilde hizmet verecek duruma getirildi. KTÜN, bu çalışma ile birlikte kendi öğrenci bilgi sistem yazılımını yazan, geliştiren ve sürdürülen bir proje olarak kullanmayı hedefleyen, sayılı üniversiteler arasında yerini aldı. Yazılım, piyasadaki proje değeri ile ölçüldüğünde üniversiteye önemli bir tasarruf katkısı da sağladı.

KTÜN, Yeni Öğrenci Bilgi Sistemi yazılımı ile birlikte, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi kapsamında geliştirmeyi hedeflediği yazılımların (Enstitü Otomasyonu, Ek Ders Otomasyonu vb.) önemli bir ayağını gerçekleştirmiş oldu. Yazılım sisteme uyarlanabilen yeni talep ve geri bildirimlerle ileriki süreçlerde sürekli olarak iyileştirilmeye devam edecektir.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi