KTÜN’den Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Somut Adım

Kurulduğu günden bu yana alanında uzman akademik kadrosu, nitelikli lisans ve lisansüstü mezunlarıyla ülke kalkınmasını destekleyecek alt yapıya sahip Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), son iki yılda Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik tarafından 30’u aşkın sanayi kuruluşu ziyaret edilerek üniversite-sanayi işbirliği noktasında somut adımlar atıldı.

Bu bağlamda bulunduğu bölgeye karşı olan sorumluluğunun bir gereği olarak üniversite-sanayi işbirliğine de oldukça önem veren Konya Teknik Üniversitesi, Rektör Özçelik öncülüğünde farklı alanlarda faaliyet gösteren firma ve sanayi kuruluşlarına ziyaretlerde bulundu. Gerçekleştirilen ziyaretlerde, üniversite ile sanayi kuruluşları arasında yürütülecek proje ve faaliyetler konuşuldu ve bu doğrultuda öğretim üyeleri kendi alanlarında sanayi kuruluşlarına danışmanlık yapmak üzere görevlendirildi.

Üniversite-sanayi işbirliğine oldukça önem verdiklerini ifade eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “ Konya’da ve Türkiye genelinde gelişmeye devam eden sanayi kuruluşlarının var olması üniversite sanayi iş birliklerini önemli kılıyor.  Teknik üniversiteler ise üniversite-sanayi işbirliğini yoğun bir şekilde geliştirmek için vardır. Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden beri Konya’daki sanayi kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdik. Özellikle Konya’nın silah savunma sanayindeki alt yapısını da bildiğimiz için ziyaretlerimizi bu alanlara yoğunlaştırdık. Çünkü biz bu alanda yürütülecek faaliyetlerin merkezindeyiz. Bu ziyaretlerde üniversitemiz ile sanayi kuruluşları arasında yürütülecek projeleri faaliyetleri anlatıyor, öğretim üyelerimizi alanları doğrultusunda sanayi kuruluşlarımıza danışmanlık yapmak üzere görevlendiriyor, ikili ilişkilerimizi kuvvetlendiriyoruz.” dedi.

Rektör Özçelik, “Öğrenciler temel bilgi ve becerileri üniversitemizde aldıkları eğitimlerle tamamladıktan sonra sahaya çıkıyor. Böylelikle firmalarımız için gerekli eleman ihtiyacı da karşılanmış oluyor. Dolayısıyla sanayi ile iletişimimizin kopması düşünülemez. Elbette ziyaretlerimiz ve beraber yürüttüğümüz projelerimiz devam edecek. Konya Teknik Üniversitesi’nin bu anlamda hem Konya’ya hem de ülkenin gelişime karşı bir sorumluluğu var. Bu sorumluluğu sanayi kuruluşlarıyla irtibatı koparmadan, gerek ziyaretlerimiz gerekse ortak çalışmalarımızla devam ettireceğiz.” dedi.

KTÜN’ün bölgede yer alan tek teknik üniversite olma özelliğiyle Konya için üniversite sanayi iş birliğinin önemini bir kez daha arttığını ifade eden Rektör Özçelik, sanayi kuruşları ziyaretlerine devam etmeyi planladıklarını belirtti.

Rektör Özçelik’in gerçekleştirdiği firmalar arasında; Beyşehir Silah Fabrikası, (Husan, Derya, Seçkin, Akus, Aktaş, Huğlu Av Tüfek Koop.), Beyşehir Üzümlü Silah Fabrikaları (Balıklı, Kral, Turan), Solimpeks Enerji, Karar Destek Mühendislik, Seiso Enerji ve Eflatun Tarım İşletmeleri, MOTUS Otomotive, Atiker, Ereğli Şeker Fabrikası, İnnoPark, Helvacızade Grubu Zade & Zade Vital Ar-Ge, MEMAK Makine A.Ş, Teknokent, Özteknik Rulman, Supar Motor Parçaları AŞ, Hidrokon AŞ., Simya Hidrolik ve Pnömatik Şirketi gibi Konya Sanayisinin önemli kuruluşları yer alıyor.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik