KTÜN, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), 2021-2022 eğitim-öğretim yılı oryantasyon toplantısı gerçekleştirildi. Üniversitemize yeni kayıt olan öğrencilerin üniversiteyi tanımaları, akademik ve idari kadrolar ile tanışmaları amacıyla KTÜN Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen toplantılar öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Konya Teknik Üniversitesi, oryantasyon programı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere 3 ayrı oturumda COVİD-19 tedbirleri gözetilerek yüz yüze gerçekleştirildi. Öğrencilerin üniversiteye uyum süreçlerini hızlandırarak, üniversiteye dair merak edilen konular hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Programda ayrıca; eğitim öğretim önlisans/lisans yönetmeliği, ders almada dikkat edilecek genel hususlar, çift anadal, yandal, Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programları, uzaktan öğretim bilgi sistemi, yeni öğrenci bilgi sistemi, öğrenci toplulukları hakkında bilgilendirme birim yöneticileri tarafından yapıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen ‘Oryantasyon Toplantısı’ soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.