KTÜN, Akademik Yapılanmasını Güçlendiriyor

Stratejik amaç ve hedefleri doğrultusunda iç ve dış paydaş görüşlerine büyük önem veren Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) bu kapsamda bölge ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlardaki bölümlerin açılmasına yönelik paydaş görüşleri alarak akademik yapılanmasını güçlendirmeyi hedefliyor.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin yapılanmasına ilişkin paydaş görüşlerini almak amacıyla Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik öncülüğünde gerçekleştirilen ziyaretlerde ilgili kurum ve kuruluşların görüş, öneri ve deneyimleri alınarak fakültenin faaliyet alanları ve stratejik hedefleri belirlenecek.

Bu kapsamda ilk olarak Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü ziyaret etti. KTÜN Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mahmut Kuş ile KGTÜ Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Özkan Sivritepe’nin de hazır bulunduğu ziyarette üniversiteler arası işbirliği, KTÜN’de yeni yapılanmaya başlayan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin değerlendirme ve görüş-alışverişinde bulunuldu.

Dış paydaş ziyaretleri çerçevesinde ayrıca KTÜN Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mahmut Kuş. Konya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Akbulut’u ziyaret etti. Ziyarette fakültenin yapılanmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunularak, değerlendirmekler yapıldı.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Türkiye’nin en iyi Teknik Üniversiteleri arasında yer alma hedefiyle çalışmalarına yön veren bir üniversite olarak öğrencilerimize en iyi eğitim–öğretim olanaklarını sunmak vazgeçemeyeceğimiz bir önceliğimiz.  Bu amaçla, eğitim-öğretimin kalitesini artırmaya yönelik faaliyetlere önem vermekteyiz. Bu sorumlulukla yeni fakülte ve bölümlerimizi hayata geçiriyoruz. Tabi bu yapılanmayı yaparken de gerek iç gerekse dış paydaşlarımızın görüş ve fikirlerini alıyoruz. İlgili alanlardaki kurum ve kuruluşlarımızla, öğretim elemanlarımızla değerlendirmede bulunuyor ve bu yönde stratejik hedeflerimizi belirliyoruz.” dedi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik