KTÜN, Bir Projesi ile Daha TÜBİTAK’tan Destek Almaya Hak Kazandı

TÜBİTAK TEYDEB 1507 Programı 2022 Yılı 1. Çağrı kapsamında Üniversitemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kocabaş'ın yürütücülüğünü yaptığı proje ile Bematek Malzeme Teknojileri firması destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK TEYDEB 1507 Programı 2022 Yılı 1. Çağrı sonuçları ile desteklenmeye hak kazanan proje endüstriyel olarak Türkiye'nin ilk ve tek yerli akımsız Ni-B kaplama prosesini bir adım daha ileriye taşıyarak akımsız Ni-B kompozit kaplama proseslerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda geliştirilmesi planlanan Türkiye'nin ilk akımsız kompozit kaplamaları ile özellikle otomotiv ve savunma sanayileri için kendinden yağlayıcı ve/veya yüksek aşınma direncine sahip yüzey ihtiyaçlarına cevap verilecek.

“Otomotiv ve Savunma Sanayii için Yeni Nesil Akımsız Kompozit Kaplama Proseslerinin Geliştirilmesi” adlı projenin başarıya ulaşması ve ticarileşmesi ile kompozit kaplama teknolojilerinin endüstride kullanımını bilinir hale getirmek ve böylece gelecekteki yeni endüstriyel kompozit kaplama projelerinin de önünün açılması hedefler arasında yer alıyor.

Öğretim üyemizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.