KTÜN 7. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı Çevrimiçi olarak Gerçekleşti

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından başta TÜBİTAK olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların destekleriyle düzenlenen ‘7. Mühendislik Öğrenci E-Proje Pazarı’nın açılışı Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımıyla gerçekleşti. Çevrimiçi olarak düzenlenen ve 2 gün sürecek etkinlik kapsamında 6 tematik alanda 8 farklı üniversiteden 27 proje sunulacak, başarılı projeler ödüllendirilecek.

Konya Teknik Üniversitesi tarafından geleneksel hale gelen ve pandemi nedeniyle çevrimiçi gerçekleşen etkinlik Mühendislik Fakültesi öğrencilerinde bilimsel düşünme, araştırma, araştırmacılık ve proje kültürü ilgi ve anlayışının oluşup gelişmesine katkıda bulunmak, öğrencilerin proje üretmeye ve proje geliştirmeye özendirmeyi amaçlıyor.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Biz özgür fikirler üreten girişimci mühendisler yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimize de tavsiyem, farkındalık yaratmak için ne yapabileceğinizi ve hedeflerinizi belirlemeniz gerekiyor. Üniversitede aldığınız eğitimi mutlaka sektörde uygulamanız gerekiyor. Bu proje pazarı etkinliğinin gerek üniversite-sanayi arasında oluşturulacak işbirliklerine önemli katkı sağlayacağına gerekse öğrencilerimizin derslerde almış oldukları teorik alt yapıyı kullanarak projeler ortaya çıkarmasına ve böylece özgüvenlerini geliştirmelerine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Her ne kadar online olarak bu etkinliğimizi gerçekleştiriyor olsak da 2 gün boyunca sergilenen projeler, değerli sanayicilerimiz tarafından takip edilecek belki de bazı projeler uygulamaya dönüşme fırsatı yakalayacak” dedi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Halil Kürşat Ersoy ise, “Geleneksel hale getirilen ve marka değeri taşıyan etkinliğin öğrencilerimizin gelişimine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu vesileyle etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretim elemanlarımıza ve destekleyen kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Enerji, Malzeme Bilimi ve Makine Teknolojileri”, “Kimya ve Çevre Teknolojileri,” “Bilgi ve İletişim Teknolojileri”, “Verimlilik ve Endüstriyel Uygulamalar”, “Savunma Sanayii Robotik ve Uzay Teknolojileri”, “Yer Bilimleri, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Afet-Risk Yönetimi” olmak üzere 6 tematik alanda 8 farklı üniversiteden 27 proje yer aldığı etkinlik kapsamında öğrenciler projelerini anlatma imkânı yakaladı. 2 gün boyunca sürecek etkinliğin sonunda jüri tarafından belirlenen başarılı projelere ödülleri verilecek.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik