KTÜN Öğrencilerine 1.’lik Ödülü

Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Tekno Tea-M Takımı,  Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğinde düzenlenen, 81 ilden 200’den fazla katılımcının da bulunduğu ‘Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nin İklim Fikir Maratonu kapsamında, “İklim Değişikliği” ana başlığı altında ve Atık Yönetimi alanında, “Çay Atıklarından Biyo Bazlı Plastik Üretimi” adlı çalışmalarıyla 1. oldu.

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülnare Ahmetli’nin danışmanlığında projeyi hazırlayan Tekno Tea-M Takımı üyelerinden Kimya Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Nimet Özmeral, Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Semanur Erbay ile Yüksek Şehir Plancısı Hüsne Temur ödüllerini Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi’nin elinden aldı.

Hem kadınların teknoloji alanında çalışmalarını desteklemek hem de bu desteğin güzel bir amaca dönüşmesi için kurgulanan yarışmada teknolojiye ilgi duyan kadınların iklim değişikliği için çözüm üretmeleri hedeflendi. Yarışmaya katılan ve iklim değişikliğine teknoloji ile çözüm üretme hedefiyle çalışmalar yapan Tekno Tea-M takımı, projelerini atık yönetimi alanında yaparak, çay atıklarından biyo bazlı plastik üreten teknoloji geliştirdi. Ekip, çay atıklarının geri dönüştürülmesi için paketlerin üzerine en yakın çay atık toplama yerini gösteren karekod sistemi de tasarladı. Yarışmada Enerjinin Verimli ve Yenilenebilir Kullanımı, Karbon Ayak İzi Yönetimi ve Sürdürülebilir Tarım temaları da yer aldı.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi