KTÜN Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı'nda

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde Mimarlar ve Mühendisler Grubu Konya Şubesi ve Kaskon Fuarcılık işbirliğinde düzenlenen Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı’na katıldı.

Konya’nın ev sahipliğinde bu yıl 2. kez düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı 3 Mart’ta düzenlenen törenle açıldı. “Konya’nın Enerjisi Türkiye’yi Aydınlatıyor” teması ile Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuarda, Konya Teknik Üniversitesi yerini aldı.

KTÜN Enerji Teknolojileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi projeleri ve KTÜN Anka-Teknik Topluluğuna ait elektrikli araç ile fuara katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, fuarı ve standımızı ziyaret ederek projeler hakkında detaylı bilgi aldı. KTÜN Enerji Teknolojileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Kuş ve Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Esma Yenel merkez bünyesinde gerçekleştirilen projelerini sundu. Enerji sektöründe faaliyet gösteren firmaların stantlarını da ziyaret eden Rektörümüz, enerji sektöründe yaşanan güncel gelişmeleri firma temsilcilerinden dinledi.

Fuarda, bölgesel ve ulusal ölçekte enerji sektöründe faaliyet yürüten güneş panel üreticileri, solar montaj sistemleri, invertör firmaları, epc firmaları, danışmanlık firmaları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve enerji alanında birçok firma yer alıyor. Konya Enerji Zirvesi ve Fuarına, 80 katılımcı firma ve 20 bin ziyaretçi bekleniyor. Fuar 5 Mart Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.