KTÜN Mimarlık Bölümü Öğrencilerinden ‘Tasarla/Yap/Öğren’ Temalı ‘WorkShop Sergisi’

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin “Temel Tasar ve Plastik Sanatlar” dersi kapsamında öğrencilerin yeteneklerini göstermelerine imkan sağlamak ve motivasyonlarını artırmayı amaçlayan ‘Tasarla/Yap/Öğren’ temalı ‘WorkShop Sergisi’ yapılan renkli etkinlikle gerçekleşti.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanlarının çalışmalarıyla artık geleneksel hale gelen ve bu yıl 8. si gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki teması ‘Turuncu’ oldu. Öğrencilerin hayal güçlerini katarak, tasarladıkları birbirinden farklı ve özgün tasarımların yer aldığı sergi katılanlardan büyük ilgi gördü.

Etkinlikte konuşan KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. Mine Ulusoy, “Geçen yıl pandemi nedeniyle bir araya gelemediğimiz bu etkinlikte tekrar öğrencilerimizle beraber olmaktan gayet memnunuz, öğrencilerimizin tasarladığı birbirinden güzel eserleri birazdan inceleme şansı bulacağız, öğrencilerimize ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tosun ise yaptığı konuşmada, “Öncelikle burada, öğrencilerimizin tasarladığı birbirinden güzel eserlerle ve sizle olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Güzel bir etkinlik olacağına inanıyorum. Bu gibi etkinliklerle öğrencilerimiz kendi eserlerini sergileyerek büyük bir motivasyon elde ediyor. Elde ettikleri bu motivasyonla ilerde daha da güzel çalışmalar gerçekleştireceklerine inanıyorum.” dedi.

Yine Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Oral, “Mimarlık Bölümü olarak Hocalarımız ve öğrencilerimizin emekleriyle gerçekleştirdiğimiz bu Workshop etkinliğinde amacımız öğrencilerin “Tasarlarken öğrenmesini, yaparken düşünmesini sağlamak” bu anlamda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

KTÜN Gelişim Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlik, sergi alanlarının gezilmesinin ardından, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu Soyut Performans alanında tuval üzerine boya darbeleri, fırça gibi materyallerle etkinlik anında gerçekleştirdiği performansı ilgiyle izlendi.  Etkinlikte daha sonra Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu’na plaket ve ‘Teşekkür Belgesi’ taktim edildi.

‘Tasarla/Yap/Öğren’ temalı ‘WorkShop Sergisi’ne Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mine Ulusoy, Dekan Yardımcıları, Doç. Dr. Murat Oral, Doç. Dr. Mustafa Topçu, Öğretim Elemanları, Genel Sekreter Recep Öztürk, Daire Başkanları, Rektörlük Personeli ve öğrenciler katıldı.