KTÜN Rektörü Özçelik, Konya’nın Önemli Tarihi Mekanlarında İncelemelerde Bulundu

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve beraberinde Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM) Müdürü Doç. Dr. Murat Oral Konya’nın önemli tarihi mekanlarını yerinde incelemek ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı’ya makamında iade-i ziyarette bulundu.

Rektör Özçelik ve beraberindeki heyet ilk olarak Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı’yı makamında ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan restorasyon, yenileme, tarihi değerlerin korunması noktasında karşılıklı değerlendirilmelerde bulunulan ziyaretin ardından Rektör Özçelik, Şerafettin Camii içerisinde yapımı devam eden, yenileme ve restorasyon çalışmalarını inceledi. Ardından Alâeddin Keykubat Camii ve etrafında yer alan türbeler incelenerek, Sahip Ata Müzesine geçildi. Sahip Ata Müzesinde de yine Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı’dan bilgiler alan Rektör Özçelik, KETAM ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak gerçekleştirilen çalışmalara KTÜN olarak ne tür destekler verilebilir, ne tür projeler yapılabilir noktasında temaslarda bulundu.

Rektör Özçelik, Konya’nın var olan tarihi zenginliğine bir kez daha hayranlık duyduğunu ifade ederek, KTÜN olarak şehre kültürel anlamda değer katacak, şehrin fark edilmeyen tarihi dokularını gün yüzüne çıkararak şehri cazibe merkezi haline getirecek her türlü projeye destek vereceklerini ifade etti. Özçelik, “Konya’mızda sahip olduğumuz çok değerli tarihi güzellikler var, atalarımızdan miras kalan tarihi zenginliğin kaybolmasına, zarar görüp yok olmasına izin veremeyiz. Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bildiğiniz gibi çok eski ve birikimi olan, Konya’nın en eski Fakültelerinden biri, bu anlamda şehrimizin ihtiyaç duyduğu mimarlık ve tasarım anlamında bilgi ve beceriye sahip fakültemiz ve Mimarlık ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile gerçekleşen ve gerçekleşmesi muhtemel her faaliyetin içerisinde olacağız” dedi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik