KTÜN Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’ten ‘Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi Sonuçlarının Değerlendirilmesi’ne Yönelik Toplantı

‘TÜBİTAK' öncülüğünde oluşturulan Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok alanda büyük ilerleme kaydeden Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), sonuçları değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda üniversite yetkilileriyle bir araya geldi.

Konya Teknik Üniversitesi, 191 Üniversitenin değerlendirildiği ve sadece 50 üniversitenin listede yer aldığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçları kapsamında geçen yıla göre henüz 4. yılında olmasına rağmen büyük ilerleme kaydederek 32. sıraya yükselmişti. Detayların konuşulduğu toplantıda, elde edilen veriler ışığında durum değerlendirilmesi yapılarak, elde edilen başarı daha ileri noktaya nasıl taşınabilir hususunda istişarelerde bulunuldu.

Buna göre, Konya Teknik Üniversitesine ait 38 akademisyenin yürüttüğü 55 adet proje ile Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında 11. sırada yer aldı. Yine KTÜN 16 firma sahibi akademisyen sayısı ile 15. sırada yer alırken; akademisyen firmalarının net satış gelirleri ile 14. sırada yer aldı.  Proje sıralamasında 34 proje sayısı ile 25. sırada yer alırken Uluslararası proje sayısına sahip olma durumuna göre, mezunların sahip olduğu firma sayısına göre ve Lisanslanan patent/faydalı model ve endüstriyel tasarım sayılarının değerlendirildiği verilere göre 26. sırada yer alarak 191 üniversite içinden seçilen ilk 50 arasında en üst sıralara yükseldi.

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. ÖZÇELİK “ ‘SANAYİ İŞBİRLİĞİ İLE YAPILAN PROJE SAYISI’ BAKIMINDAN BÖLGENİN LİDERİYİZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KTÜN Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik “Üniversite olarak her alanda başarılı olmak temel hedefimiz, ancak bildiğini gibi bölgenin tek teknik üniversitesiyiz ve bu alanda sorumluluğumuzun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buna göre Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasına göre geçen yıla oranla ciddi bir ilerleme kaydettik ve 32. sırada yer alıyoruz. Ancak bazı noktalarda sıralama da daha ilerde olduğumuzu belirtmek isterim, özellikle sanayi işbirliği ile yapılan proje sayısı, sanayi işbirliği ile yapılan projelerden elde edilen fon tutarı, uluslararası işbirliği ile yapılan projeler, akademisyen firma sayısı, akademisyen firmalarının net satışı noktasında bölgenin lideri konumunda yer alıyoruz. Bu bizim için gerçekten gurur verici. Ancak yeterli değil, üniversite olarak daha iyi olmak için, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gürsoy, Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Hilmi Aksoy, KTÜN Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldırım, Teknoloji Transfer Ofisinde görevli, Öğr. Gör. Pınar Sungur ve Öğr. Gör. Mehmet Celalettin Ergene katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik