KTÜN Rektör Prof. Dr. Özçelik, Merkez Müdürleriyle İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, KTÜN bünyesinde faaliyet gösteren araştırma ve uygulama merkez müdürleriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Rektör Özçelik, merkezler bünyesinde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Düzenlenen toplantıya Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Enerji Teknolojileri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Kuş, Nano-teknoloji ve İleri Malzemeler Geliştirilmesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Karaman, Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Oral, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selma Düzyol Savunma Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Alper Kılıç katıldı.

Merkezler ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alan Rektörü Özçelik, göreve geldiğinden bu yana stratejik öneme sahip 8 merkezi faaliyete geçirdiklerini ve merkezlerin kısa sürede faaliyetlerine başladığını dile getirdi. Özçelik, “Bölge ve ülke için stratejik öneme sahip araştırma ve uygulama merkezlerini hayata geçirdik. Enerji Teknolojileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi, Obruk Uygulama Araştırma Merkezi, Savunma Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Geliştirilmesi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM) hayata geçirdiğimiz merkezlerden. Yapay Zeka üzerine merkez çalışmalarımız ise tamamlandı. Şuan resmi gazetede yayımlanma aşamasında. Alanlarında öncü araştırma faaliyetlerini tasarlayan ve gerçekleştiren bir araştırma üniversitesi olarak hedefimiz, stratejik öneme sahip çalışmalar yürüten araştırma ve uygulama merkezlerini sayısını artırmaktır. Üniversitemizi hak ettiği yerlere getirecek önemli birimlerin başında gelen bu merkezlerin çalışmalarını yakından takip ediyoruz ve merkezlere her alanda destek vermeye gayret ediyoruz.” dedi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik