Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO), bu yıl teması “Şehir/Vatandaş, Sürdürülebilirlik/Ekoloji, Dijital İkiz/Dijital Yerliler, Bilim, İkili/İkili Olmayan, İnovasyon/Yaratıcılık ve Mimari/Taklitçilik” olarak belirlenen İstanbul Dijital Art Fair (IDAF’25)’te dikkat çeken bir sergiyle yer aldı.
TBMYO Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü tarafından tamamı yapay zekâ ile tasarlanarak üretilen ayakkabı prototipleri ve dijital tasarımlar, fuarda büyük ilgi gördü. 3D yazıcı teknolojisi ile özel bir üretim yöntemi kullanılarak oluşturulan ürünler, hem tasarım hem de üretim sürecinde yenilikçi bir yaklaşımı temsil etti.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, İstanbul Valisi Davut Gül ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından da ziyaret edilen KTÜN sergi alanı, sanat ve teknoloji dünyasının buluşma noktalarından biri oldu.
Katılım, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Altın, Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Çeşmeci ve Öğr. Gör. Cem Karakız eşliğinde sağlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle, THY, Türk Telekom ve Vestel gibi ana sponsorların katkılarıyla düzenlenen IDAF’25, dolu dolu geçen geçen 5 günün ardından sona erdi.