KTÜN TEKNOFEST’2021’den 6 Ödül İle Döndü

Dünya’nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’2021 sona erdi. Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) akademik paydaş olarak ilk kez yer aldığı festivalde 1 birincilik, 1 ikincilik, 2 üçüncülük, 1 En Özgün Yazılım, 1 mansiyon olmak üzere 6 ödül aldı.

TEKNOFEST 2021 Milli Teknoloji Hamlesi sloganıyla Atatürk Havalimanında 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti. Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını arttırmayı hedefleyen festival, bu yıl 74 paydaşın destekleri ve katkısıyla düzenlendi.

Festival sonunda ise ödüller sahiplerini buldu. Konya Teknik Üniversitesi ise Prof. Dr. Ömer Sinan Şahin danışmanlığındaki KTÜN CF-DESIGN Takımı ile ‘Jet Motor Tasarım Yarışmasında’ birinci oldu.  Takım üyeleri kaptanı Vahit Dizdar, Hüseyin Çelik, Hakkı Çağrı Tanış, Sabri Oğuz Sevim, Mustafa Deveci ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın elinde aldı.

Yine ‘Akıllı Ulaşım Yarışması’nda Doç. Dr. Akif Durdu danışmanlığındaki KTÜN Raclab Intelligent Traffic Control Takımı 2. oldu. Takım üyeleri Kaptan        M. Burak Dinç, Seyit Alperen Çeltek, Nisa Neretva, Oğuzhan Yıldırım, Gamze Öztürk, Adem Selçuk Karaağaç, Mahmut Karaaslan, Mehmet Değirmenci ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Diğer bir ödül ise ‘İnsanlık Yararına Teknoloji Sosyal İnovasyon’ kategorisinden geldi.  Dr. Öğr. Üyesi Betül Uzbaş danışmanlığındaki Social-Tech Takımı yarışmada 3. oldu. Takım üyeleri Büşra Balaban ve Kübra Nur Ayan üçüncülük ödülünü aldı.

KTÜN KMT Takımı,  ‘Akıllı Ulaşım Kategorisinde’ CardApp Projesi ile Türkiye 3. sü oldu. Takım: takım kaptanı Beyza Karataş (KTÜN), takım üyeleri Şevval Turan (KTÜN), Zeynep Yavçın (KTÜN), Özge Nuray Tiryaki (KTÜN), Rümeysa Kurt (KTÜN), Dilan Bakış (NEÜ), Esma Nisa Candan (NEÜ) Beyza Nur Ceylan  (NEÜ) üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

KTÜN RACLAB Sigun Takımı Robotaksi - Binek Otonom Araç Hazır Araç Kategorisinde ‘En Özgün Yazılım Ödülü’ aldı. Takım üyeleri: Doç. Dr. Akif Durdu (Danışman), Fırat Bozkaya (Kaptan), Ahmet Kağan Kaya, Abdullah Yusefi, Abdurrahman Kurtvuran, Fatih Haşlak, Halil Uğur Özmen, Muhammed Tarık Uçar, Mustafa Yasin Akmaz, Okan Kazancı, Şükrücan Tığlıoğlu düzenlenen törenle aldı.

TEKNOFEST’te TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları’ yarışmasında Bekir Doğan danışmanlığında KTÜN Teknoloji ve Havacılık Topluluğu Doruk Takımı, mansiyon ödülü aldı. Takım üyeleri Muhammet Akpınar, Aziz Yazıcı, Emrecan Kara, Havva Balaban, Yasin Akalın, İbrahim Karasakız, Abdullah Süha Özdemir, Selahattin Yalçın, Aysu Bağırgan ödülün sahibi oldu.

REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Bu yıl ilk kez akademik paydaş olarak yer aldığımız TEKNOFEST 2021’den 6 ödül ile dönmek gurur verici. Öğrencilerimizi ve akademik danışmanlarımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Konya Teknik Üniversitesi olarak ülkemizin milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak adına yürüttüğümüz projelerin önümüzdeki yıl sayısını daha da artarak devam edeceğimize inanıyoruz. Bu vesileyle üniversitemizi TEKNOFEST’21’de temsil eden tüm takımlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik