KTÜN Uluslararası Öğrencileri ‘Bilgilendirme Toplantısı’nda Bir Araya Geldi

Konya Teknik Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nün destekleriyle organize edilen ve Konya İl Göç İdaresi tarafından, yabancılarla ev sahibi toplum arasındaki bağı güçlendirmek ve yabancı öğrencileri bilgilendirmek amacıyla ‘Uluslararası Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen etkinlikle, öğrencilerin Türkiye’de bulundukları süre boyunca yaşadıkları ya da yaşanması muhtemel sorunlarına yönelik bilgiler verildi.  Toplantıda üzerinde durulan önemli konular arasında ikamet izni, uluslararası koruma ve geçici koruma öne çıkan başlıklar oldu.

Toplantıya katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kürşad Ersoy yaptığı konuşmada, “74 farklı ülkeden toplam 5 yüz 48 uluslararası yabancı öğrencimiz var ve bu öğrencilerimizi öncelikle üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türk misafirperverliğini elimizden geldiğince göstererek, öğrencilerimizin kendilerini evinde gibi hissetmeleri için elimizden geleni yapma gayreti içerisindeyiz. Uluslararası öğrencilerimiz hem üniversitemiz hem de ülkemiz için bir değer” dedi. Öğrenciler için faydalı olacağını düşündüğü bu etkinlik için İl Göç İdaresine teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersoy, öğrencilerin burada bulundukları süre boyunca yaşayacakları her türlü sorun için mutlaka yetkililerden yardım almaları konusunda tavsiyede bulundu.

İl Göç İdaresi Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanı Saliha Ötügen ise yaptığı konuşmada, “Biz Göç İdaresi olarak sadece yabancı uyruklu öğrencilerin ikametgah, çalışma izni gibi konularıyla ilgilenmiyoruz aynı zamanda öğrencilerimizin ülkemize uyum sağlaması da bizim için çok önemli bu amaçla yardımcı olacağını düşündüğümüz çalışmalarla uluslararası öğrencilerimize destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

İkamet Çalışma Grup Başkanı Müdahir Çelik ise öğrencilerin ikamet ve çalışma izni konularında yönelttiği soruları yanıtlayarak, “Öğrencilerimizin yaşadığı her türlü sorunda yanlarında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu günde yine burada bunun için varız. Diledikleri zaman 157 ihbar hattından bizlere ulaşarak, her türlü konuda yardım isteyebilirler.” dedi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Halil Cin Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kürşad Ersoy, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanı Saliha Ötügen ve İkamet Çalışma Grup Başkanı Müdahir Çelik, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, Öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi