KTÜNSEM “Kamu Yönetiminde Medya İle İlişkiler” Eğitimleri Aksaray ve Karaman’da

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (KTÜNSEM) işbirliğiyle Konya’da ilk kez yürütülen proje kapsamında verilen eğitimler bu kez Aksaray ve Karaman’da gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut’un moderatörlüğünü üstlendiği eğitim programının ilk oturumu, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Başkanı İhsan Bostancı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı ve Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Kuş’un konuşmalarıyla başladı.

16-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında çevrimiçi verilecek eğitimler 4 gün sürecek. Günde 4 oturum şeklinde gerçekleştirilecek eğitimler öğleden sonra saat 13.30’da başlayacak ve 17.30’a kadar devam edecek. Eğitim müfredatında yer alan konular ile ilgili olarak alanlarında uzman akademisyenler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından yöneticiler ile teknik personel eğitmen olarak sunum yapacak.

Karaman ve Aksaray İl’lerini kapsayan ikinci proje kapsamında Karaman’dan 190 katılımcı,   Aksaray’dan 146 katılımcı ile toplamda 336 katılımcıya eğitim verilecek. Bu kapsamda yaklaşık üç ilde toplam 800 katılımcı sayısına ulaşılmış olunacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğünce, MEVKA’nın 2021 yılı teknik destek programı kapsamında hazırlanan, yerelde kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenen “Kamu Yönetiminde Medya ile İlişkiler” konulu proje destek almaya hak kazanmıştı.

Buna göre yürütülecek proje ile personelin; temel ve etkili iletişim, basın bülteni ve basın açıklamasının hazırlanması, kamuoyunu etkileyecek olumsuz haberler karşısında kriz sürecinin iyi yönetilmesi, medya ile ilişkiler bağlamında iletişim stratejileri, oluşturulan olumlu ve olumsuz haberlere karsı algı ve tutum, yanı sıra mesleki bilgisinin ve verimliliğinin artırılması, mesleki ilgi ve kabiliyetinin en yüksek düzeye çıkarılması, halkla ilişkiler ve iletişim yeteneklerinin güçlendirilmesi ile teknolojik gelişmelere ve yeniliklere uyumunun sağlanması konuları hedeflendi.

İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (KTÜNSEM) işbirliğiyle Konya’da ilki 7-11 Mart tarihleri arasında “Kamu Yönetiminde Medya İle İlişkiler” verilmişti. Konya İl’i kapsamındaki çevrimiçi eğitimlere 102 resmi kurumdan 450 personel katılmıştı.

Kamu kurumları, basın yayın kuruluşları ve kamuoyu arasında sağlıklı ve doğru bilgi akışının sağlanması, basın personelinin bilgi ve haberciliğinin geliştirilmesi, bu alanda çalışan personelin niteliklerinin artırılması, bahse konu eğitim içeriklerinde derinlemesine bilgi sahibi olması, kamu kurumlarının gerçekleştireceği faaliyet ve yatırımların kamuoyuna en iyi şekilde duyurulması diğer amaçlar arasın yer alıyor. Bunun yanı sıra medya ile ilişkiler noktasında haber servisinde yer alan bülten, fotoğraf, görüntü ve buna benzer materyallerin beklentileri karşılaması durumunda basın yayın kuruluşlarının da işini kolaylaştırması amaçlanıyor.

Katılımcılara verilecek eğitim sonunda eğitim sertifikası verilecek ve ayrıca anket düzenlenecek.