KTÜN’de Kalite Güvence Sistemi Çalışmaları ile İç ve Dış Değerlendirme Süreci Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) kalite güvence sisteminin kurulumu çalışmaları ve 2021 yılında üniversitenin iç ve dış değerlendirme sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımıyla gerçekleşti.

Online olarak akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, sürecin en zor kısmının kurulum ve başlangıç süreçleri olduğuna değinerek, “YÖKAK yükseköğretim sisteminde kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılmasını esas almaktadır. Yükseköğretim kurumlarının kendilerine misyon ve hedefler koymasını, bunları gerçekleştirmeye odaklanan iç kalite güvence sisteminin yapılandırılmasını teşvik eder ve bu sistemin dış değerlendirmesini yapar. ‘Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği’ kapsamda Üniversitemizde yapılmış ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bugünkü toplantı ile bilgilendirme yapılacak ve yeni KTÜN Kalite Güvence Sistemi çalışmaları böylece kurumsal bazda başlayacaktır. Bu doğrultuda hazırlanmış olan yeni kalite güvence sistemimiz ile Üniversitemizin misyonu, vizyonu ve amaçları ile uyumlu etkinlikleri ve çalışmaları sürdürmeyi, Uluslararası kabul görmüş standartlarda kalite yönetimi sağlamayı ve sürdürmeyi, Kurumsal iç değerlendirmede sürekliliği ve döngüselliği sağlayan sistemi kurmayı ve işletmeyi, Stratejik planımız ile uyumlu akademik ve bunu destekleyen idari faaliyetleri sürdürmeyi, Kaynaklarımızı verimli, etkin, etkili ve stratejik planımız ile uyumlu kullanmayı, Kurum içi ve dışı değerlendirme, akreditasyon, gibi mekanizmalarla akademik ve idari faaliyetlerimizi periyodik olarak gözden geçirmeyi ve iyileştirmeyi, süreçlerimizde paydaş katılımını sağlamayı, onlarla etkili iletişim ve işbirliği içinde olmayı planlıyoruz.” dedi.

Rektör Özçelik ayrıca; “Bu süreçte KTÜN ailesi olarak herkese önemli görevler düştüğünü belirtti. Özçelik, “Her bir Akademik ve İdari kadromuz KTÜN kalite güvence sisteminin aktörleri ve ulaşılan/ulaşılacak olan başarıların önemli pay sahipleridir. Bu süreçte tüm çalışma arkadaşlarımızın fikirsel ve fiili katkıları ile üniversitemiz hem ulusal hem uluslararası başarılarını giderek artan bir hızla sürdürecek ve hakkettiği gibi üst sıralarda yerini alacaktır. Bu süreçte önemli katkı sağlayan başta Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Esra Yel ve kalite komisyonumuza  ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından KTÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Esra Yel,  “KTÜN Kalite Çalışmaları” başlıklı sunum gerçekleştirdi.“Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği” kapsamda üniversitede yapılmış ve yapılacak olan çalışmalar ile KTÜN’ün konuyla ilgili genel durumu değerlendirildi. Toplantıda ayrıca üniversitenin kalite güvence sisteminin kurulumu çalışmaları ve kurumsal iç değerlendirme ve 2021 yılında üniversitenin dış değerlendirme süreci hakkında bilgi verildi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof.Dr.Babür Özçelik