KTÜN’de Otizmi Anlamak’ Konulu Konferans Gerçekleşti

Konya Teknik Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Otizm Farkındalık Günü kapsamında ‘Otizmi Anlamak’ konulu konferans Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Zeynep Takı Kapıtaş’ın katılımı ile gerçekleşti.

KTÜN Gelişim Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Sobe Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Zeynep Takı Kapıtaş tarafından, otizm nedir, otizm tanı kriterleri nedir, otizm belirtileri nelerdir, otizm ne değildir ve otizmli bireylerin gelişimi için neler yapılmalı şeklinde katılımcıların konuyla ilgili bilgi düzeylerini ve farkındalıklarını artırmayı hedefleyen bilgiler verildi.

Otizmle ilgili konuşan Kapıtaş, “Otizm çok sıklıkla Down Sendromu ile karıştırılan bir durumdur. Aslında otizmli bireyler dışardan kolaylıkla fark edilmez bu açıdan down sedromlu bireylerden farklılık gösterir. Otizmli bireyler tipik davranışlara sahiptir bu haliyle toplum içinde farklı davranan bireyleri gördüğümüzde bu bireyin otizmli olabileceği gerçeğiyle yaklaşılması gerekmektedir. Yani toplum içinde bu farkındalığı oluşturabilirsek otizmli aileler toplu taşıma araçları, parklar, okullar ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık ortamlarda daha rahat olacaklardır.” dedi.

Etkinliğe KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mine Ulusoy, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Topçu, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak, Sağlık Kültür Daire Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya, Personel Daire Başkanı Kamil Gök, idari personel ile öğrenciler katıldı.