KTÜN’de Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) Düzenlendi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Konya İl Göç İdaresi ile birlikte ‘Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitim Programı (SUYE) çerçevesinde üniversitemize kayıtlı yabancı uyruklu öğrenciler için hayatlarını kolaylaştırmalarına hizmet edecek sosyal uyum ve yaşam eğitimi düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı (GİGM) ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM) arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde,  ülkemizde yasal kalış hakkına sahip tüm 18 yaş üstü yetişkin yabancıların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumlarının kolaylaştırılması amacı’ geliştirilerek uyum ve adaptasyon noktasında öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırıcı eğitimlerin verilmesi uygun görülmüştü. Bu amaçla üniversitemizde de verilen eğitim ile öğrencilerin üniversitemize, ülkemize uyumlarının kolaylaşması amaçlandı.

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mevlüt Gülcan tarafından verilen eğitim, Türkiye’nin kültürel yapısı, gelenek ve görenekleri, hak ve yükümlülükler, sosyal hayata ilişkin bilgilendirme, eğitim ve sağlık, medeni kanun ve hukuki konular, geçim kaynaklarına erişim, faydalı bilgiler konularından oluştu.

KTÜN Gelişim Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim sonrası katılan 47 öğrenciye eğitime katılım sertifikası verildi.