KTÜN’de ‘ARDEB Projeleri Bilgilendirme Toplantısı’ Gerçekleşti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde “ARDEB Projeleri Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleşti. Toplantı öncesi istişarelerde bulunmak amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’i de makamında ziyaret eden TÜBİTAK ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı, toplantıda ARDEB projeleri hakkında akademisyen ve öğrencilere bilgi verdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan, KTÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı,  Üniversitemizin yenilikçi ve girişimci üniversite endeksinde aldığı başarıya dikkat çekerek, TÜBİTAK projelerinin üniversite başarısında önemli bir katkı sağladığına vurgu yaptı.  Doç. Dr. Arıcı ise yaptığı sunumda ARDEB projeleri altında hangi projelerin yer aldığı, bu projelerin neleri kapsadığı konusuna değinerek, projelere başvuru süreçleri, destek bütçe oranları ve çağrıların ne zaman açıldığı konusunda bilgilerini paylaştı.

Konya Teknik Üniversitesinin ARDEB Proje başvuruları hakkında bilgi veren Arıcı,  2018-2021 yılları arasında ARDEB’e 196 proje önerisi ile geldiğini 23 projenin ise desteklendiğini ve yine son 4 yılda ARDEB destek programları kapsamında toplam 11,6 milyon TL (2022 sabit fiyatlarıyla) destek sağlandığını belirtti. Bunun yanı sıra 2021 yılında İç Anadolu Bölgesi’nde destek alan 40 üniversite içinde 14. sırada bulunduğuna dikkat çekti.

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde bulunan Halil Cin Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Prof. Dr. H. Kürşad Ersoy, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, KTÜN TTO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldırım, TTO Müdür Yardımcıları Arş. Gör. Dr. Sercan Yağmur, Arş. Gör. Dr. Cansu Ayturan, TTO personelleri Öğr. Gör. Pınar Sungur ve Öğr. Gör. Celalettin Ergene, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı toplantının sonunda akademisyen ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik