KTÜN’de ‘Madde Bağımlılığına Karşı Farkındalık Paneli’ Yapıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)’de gençleri bilinçlendirmek, madde bağımlılığına özenmeyi engellemek ve farkındalık oluşturmak amacıyla  ‘Madde Bağımlılığına Karşı Farkındalık Paneli’ gerçekleştirildi.

KTÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci moderatörlüğündeki etkinlikte madde bağımlılığı konusu farklı boyutları ile ele alındı.  Panelin açılış konuşmasını TBMYO Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur gerçekleştirdi.  Panelde madde bağımlılığının tıbbi boyutu hakkında Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Akça söz alırken madde bağımlılığının manevi boyutunu ise Konya İl Müftülüğünden Vaize Hülya Anıl örneklerle ele aldı.  Madde bağımlılığının narkotik boyutu hakkında Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli katılımcılara bilgi verdi.

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Halil Cin Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe akademik, idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik sonrası konuyu farklı boyutları ile ele alan konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladı. Son olarak KTÜN TBMYO Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur etkinliğe katılan konuşmacılara ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti.