KTÜN’den Down Sendromlu Öğrencilerle Anlamlı Etkinlik

Down Sendromuna Farkındalık İçin Sahaya Çıktılar

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’ kapsamında Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile MİM1 ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Down Futsal’ etkinliğinde özel öğrencilerle bir araya geldi. Birbirinden keyifli anlara sahne olan etkinlikte Rektör Prof. Dr. Özçelik, “bu özel çocuklarımızın hayatımıza +1 değer kattığını inanıyoruz. Üniversite olarak da her zaman onların yanındayız.” dedi.

Konya Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Okan Tekkalan ve Mustafa Kurt, Konya Karatay Özel Eğitim Uygulama Okul Müdürü Hüsnü Nallı, Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Meral Taşpınar, Selçuklu Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Kerim Bayazıt, KTÜN Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya, KTÜN Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Bilgehan Yılmaz Çakmak, KTÜN MİM1 ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri ile Down Sendromlu öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Futsal için Konya Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulundan ve Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulundan katılan 5 Down Sendromlu öğrenci ile MİM1 ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu öğrencilerinden oluşan 5 öğrenci ile karma takım oluşturuldu. +1  formalarıyla sahaya çıkan takımlar hakemin başla düdüğüyle kıyasıya mücadele verdi. Birbirinden keyifli anlara sahne olan  ve 20 dk süren maç berabere sonuçlandı.

Maç sonunda Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in de farkındalık oluşturmak için sahaya çıkarak down sendromlu öğrencilerle penaltı atışı yaptı. Özel öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Babür Özçelik, maç sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü vesilesiyle Konya Teknik Üniversitesi tarafından organize edilen etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Hem farkındalık oluşturmak hem de down sendromlu çocuklarımızla sosyal bir ortamda bir araya gelmek adına özel ve anlamlı bir etkinlik. Down sendromu bir eksiklik değil +1 fazlalıktır. Bu özel çocuklarımızın hayatımıza +1 değer kattığını inanıyoruz. Üniversite olarak da her zaman onların yanındayız. Bu vesileyle bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Down Sendromuna Farkındalık için gerçekleştirilen etkinlik sonunda KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Okan Tekkalan tarafından takım oyunculara madalya ve katılım belgesi verildi.