KTÜN’nden AKKO Makine Firmasına Ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik,  Konya 5. Organize Sanayinde faaliyet gösteren Avrupa'nın en büyük kesici takım üretimlerine sahip AKKO Makine Firması’nın yeni üretim tesislerini ziyaret etti. Firma yetkilileri ile yapılan görüşmede üniversite-sanayi iş birliği kapsamında atılan adımlar üzerine görüşler paylaşıldı.

Üniversite- sanayi iş birlikleri kapsamında firma ziyaretlerine devam eden KTÜN Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik ve KTÜN Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldırım, AKKO Makine Genel Müdürü Abdullah Karakuş ve şirket yeklileri ile birlikte Konya 5. Organize Sanayiinde yer alan yeni üretim tesislerini gezdi.  Fabrika gezisi sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik,  AKKO Makine Genel Müdürü Abdullah Karakuş, Genel Müdür Yardımcısı (Teknik Fonksiyon Lideri) Ömer Karakuş, Genel Müdür Yardımcısı (Mali ve İdari Fonksiyon Lideri) Ahmet Karakuş ve Genel Müdür Yardımcısı (Ticari Fonksiyon Lideri) Mustafa Karakuş ile yaptığı görüşmede, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında atılan adımlar üzerine konuşuldu.

Görüşmede firma yetkililerinin taleplerini dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Teknik Üniversitesi olarak sektörün ihtiyaçlarına yönelik nitelikli insan kaynağı sağlayabileceklerini belirtti. Firmalara proje bazında akademik danışmanlık sunabileceklerini söyleyen Özçelik, Konya Teknik Üniversitesi’nin  “İntörn Mühendislik Uygulaması” kapsamında yeni adımları atılabileceğini dile getirdi. İntörn mühendislik uygulaması ile fakülteler ve firmalar arasında iş birliğinin daha da artacağını söyledi.. Öğrencilerin teorik olarak aldıkları eğitimleri uygulamalı olarak pekiştirmelerinin önemine değinen Özçelik, “İntörn Mühendislik Uygulaması ile öğrencilerimiz sektörü ve firmaları yakından tanımış olacak. Çalıştıkları firmadan belirli bir referans alarak daha donanımlı bir şekilde çalışma hayatına başlamış olacaklar.” dedi. Rektörümüz Özçelik, AKKO Makine Genel Müdürü Abdullah Karakuş ‘a firma olarak Üniversiteye sundukları desteklerden dolayı teşekkür ederek, yeni fabrikanın hayırlı olmasını diledi.

AKKO Makine Genel Müdürü Abdullah Karakuş ise Konya Teknik Üniversitesi Rektörü ve TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldırım’ın ziyaretinden dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdi. Konya'da hizmet veren AKKO Makinenin Türkiye'nin tek yerli kesici uç imalatını yaptığını, üretimlerinin yaklaşık yüzde 75'ini 89 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi. Avrupa Ülkeleri, Asya Ülkeleri, Afrika, Güney Amerika Ülkeleri ve Orta Doğu ürün tedariki yapılan yerler arasında bulunduğunu ifade etti.

Genel Müdür Yardımcısı Ömer Karakuş ise Konya’da faaliyet gösteren yerli ve milli bir firma olarak, Ülkemizin savunma sanayiinde faaliyet gösteren ihtiyacı duydukları herhangi bir parça üretiminde, AR-GE ve imalat konusunda ürün desteği sunduklarını söyledi 5. Organize sanayiinde tamamlanması son aşamaya gelen tesislerde AR-GE merkezi kuracaklarını ifade eden Karakuş, Teknik Üniversite ile her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi.  Ömer Karakuş, ziyaretinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’e teşekkürlerini ileterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik