KTÜN’nden Bürotime’a Ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Ofis mobilyası sektöründe Türkiye’nin global markası olan Bürotime’a ziyaret gerçekleştirdi. KTÜN Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı ve beraberindeki heyet, Bürotime Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Tosunoğlu ve Mevlüt Tosunoğlu ile birlikte Bürotime Plaza’da yapılan görüşmede, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında atılan adımlar üzerine görüşler paylaşıldı.

Konya’nın önde gelen ofis mobilyası markası Bürotime yetkilileri ile üniversite-sanayi işbirliği kapsamında atılan adımlar üzerine görüşlerin paylaşıldığı ziyarette, ofis mobilya sektörünün taleplerini dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Teknik Üniversitesi olarak önlisans, lisans ve lisansüstü toplam 13 bin’e yakın öğrenci ile sektörün ihtiyaçlarına yönelik nitelikli insan kaynağı sağlayabileceklerini belirtti. Sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda yüksek lisans ve doktoralı araştırmacıların istihdamının teşvik edilmesine yönelik proje bazında çalışan öğrenci sayısını artırabileceklerini ifade etti.

Bürotime Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Tosunoğlu ise, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü ve akademisyenlerinin ziyaretinden son derece memnun olduklarını dile getirerek, “Bürotime olarak Üniversitelerimizle proje bazında her türlü iş birliğine hazırız.  Üniversitelerle yaptığımız iş birliği anlaşmaları kapsamında mühendislik ve tasarım fakültelerinin öğrencilerine staj imkânı sağlayarak eğitim sisteminin önemli bir problemi olan “uygulama” sorununa çözüm üretmeyi amaçlıyoruz. Hali hazırda KTÜN’de lisansüstü 2 öğrencimizin tez çalışmalarına destek oluyoruz. KTÜN akademisyenleri ile proje bazında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerine de staj süreçlerinde ve tez çalışmalarına daha fazla destek sunabiliriz” dedi.

Bununla ilgili olarak KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Danışma Kurulu Üyelerinden olan Bürotime’la bağlantılı olarak üniversite-sanayi iş birliği kapsamında 1 iç mimar (doktora) ve 1 mimar (yüksek lisans) öğrencisi ilgili konularda tez çalışması yürütülüyor.

Gerçekleşen görüşmelerin ardından KTÜN heyeti Bürotime Mağazası ve Konya Özel Kamer Koleji’nde incelemelerde bulundu. Son zamanlarda eğitim alanında yaptığı örnek çalışmalara dikkat çeken Bürotime, ofis mobilyalarının eğitim sektöründe kullanım alanlarını KTÜN heyetine aktardı.

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı’nın, Bürotime ziyaretine, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mine Ulusoy, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Oral, Doç. Dr. Mehmet Topçu ile İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Şekerci ve Dr. Öğr. Üyesi Melih Kurnalı eşlik etti.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik