KTÜN Lisans Projeleri TÜBİTAK Tarafından Desteklendi

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) lisans öğrencilerinin 8 projesi TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Bu kapsamda Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Sungur danışmanlığında, İrfan Samur, Yasin Türmenoğlu’nun “Otonom Vücut Hareketleri ile Kontrol Edilebilen İHA” projesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu danışmanlığında, Gökhan Öztürk, Muhammed Nazmi Öz, Çağla Arslantaş’ın “STM Tabanlı Uçuş Kontrol Kartı” projesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu danışmanlığında Büşra Özdeş, Ercan Ataner’in “Su Altı Araçları İçin STM Tabanlı Kontrol Kartı” projesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ceylan danışmanlığında Bengisu Tozoğlu’nun “Kişisel Sağlık Takibine Yardımcı” projesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Umut Özkaya danışmanlığındaki Aysu Bağıran, Selin Coşkun’un “Bilgisayarlı Tomografi Görüntülerinde COVID-19 Dokularının Tespiti” projesi, Muhammet Mücahit Bayar, Mahmut Bücük’ün “Derin Öğrenme İle COVID-19 Tespiti” projesi, yine Gürkan Yiğit Zeytun, Ercan Belcinergin, Osman Enes Tosun’un “Yere Nüfuz Eden Radar Görüntülerinin Çekişmeli Üretici Ağlarla Elde Edilmesi” projesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaman danışmanlığında Özlem Saygı, ramazan Hoyladı’nın “Kimyasal Buhar Biriktirme Yöntemi ile Yağ-Su Ayırıcı Membranların Üretimi ve Bu Membranların Denizlerde Meydana Gelen Petrol Türevleri Kaynaklı Kirliliklerin Gideriminde Kullanılması için Yüzer Bir Sistem Geliştirilmesi” adlı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK

Lisans öğrencilerinin gerçekleştirdiği projelerin TÜBİTAK tarafından aldığı desteğin memnuniyet verici olduğunu ifade eden KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Öğrencilerimizin bu başarısı bizler için son derece gurur verici. Bu çalışmalar onların gelecekteki çalışmaları ve başarıları için referans olacak ve eminim çok daha başarılı projelerde öne çıkmalarına vesile olacaktır. Üniversite olarak proje geliştirilmesi hususunda her zaman öğrencilerimizin arkasında olacağız ve onları her konuda destekleyeceğiz. Bu vesileyle TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan proje sahibi öğrencilerimizi ve danışman öğretim elemanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik KTÜN TÜBİTAK