Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Öğrencilerimizden Halil Furkan Kımkak CERN'de Araştırma Yapacak

Konya Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği ABD öğrencimiz ve Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumunda (TENMAK) görev yapan Halil Furkan Kımkak, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) tarafından Yaz Öğrenci Programı’na Türkiye’den kabul edilen araştırmacılardan biri oldu.

Öğrencimiz, CERN’deki çalışmalarında deneysel bir dedektörden alınan verilere sinyal işleme teknikleri uygulayarak, FPGA tabanlı bir dijital tasarım ile mevcut gürültü seviyesinin minimize edilmesi konusuna odaklanacak.

Öğrencimizi ve danışman hocamız Doç. Dr. Murat Ceylan’ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.