Mimarlık ve Tasarım Fakültemizden Öğrenci Workshop Çalışmaları ve Sergi

Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, tarafından düzenlenen Öğrenci Workshop Çalışmaları ve Sergi 11 Ocak 2024 tarihinde KTÜN Gelişim Yerleşkesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Sergi açılışına, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Ulusoy, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr, Mevlüt Uyan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Altın, Genel Sekreter V. Kamil Gök ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

“TAŞIYICI SİSTEM SERGİSİ”

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ceyhun Aksoylu’nun “Statik-Mukavemet ve Betonarme-Çelik Yapılar” dersi kapsamında hazırladıkları “Taşıyıcı Sistem Sergisi”, öğrencilerin 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinde yapıların hatalarının ne olduğu ve doğru yapının ne olması gerektiğine dair hazırladıkları tasarımlardan oluştu.

“WORKSHOP& SERGİ”

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından her yıl güz dönemi sonunda “Temel Tasar Dersi” kapsamında düzenlenen “Workshop& Sergi” öğrenci ve akademik personelin katılımı ile devam etti. İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Oral koordinasyonunda hazırlanan sergide öğrencilerin tasarımları ve resimleri davetlilerle buluştu. Etkinlikte Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu da art performans sergiledi.