Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri ‘Mesleği Akademisyeninden Dinle’ Etkinliğinde Buluşturdu

Konya’nın Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerindeki liselerde görev yapan Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenler, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Mesleği Akademisyeninden Dinle’ etkinliğinde buluştu.

Üniversitemiz Gelişim Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen 2 gün süren ve 8 oturumda gerçekleşen etkinlikte, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun her bölümden yetkin bir akademisyen kendi programları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplam 28 bölümün tanıtıldığı sunumlarda bölümlerin avantajları, staj ve iş olanakları, yurt dışı imkânları, istihdam rakamları, laboratuvar ve proje imkânları ile paydaşlarla olan ilişkileri anlatıldı.

Üniversite sınavına girecek öğrencilerin bölümler hakkında bilgi almalarını sağlayarak bilinçli bir tercih süreci geçirmelerini hedefleyen etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in açılış konuşması ile başladı. Üniversitenin gelişim sürecinden ve başarılarından söz eden Rektör Çelik, “Konya Teknik Üniversitesi mühendislik ve mimarlık öğretiminde deneyimli bir üniversitedir. Konya’da önemli bir misyon üstlenen üniversitemizin bugün bünyesinde; aktif 2 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 1 enstitü bulunuyor.  Yaklaşık 14 bin öğrenci, 800'ün üzerinde akademik ve idari personel ile öğrenim ve araştırma faaliyetlerimize devam ediyoruz.” dedi.

Öğrencilerin gelecek planları için üniversite tercihlerinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Çelik; “Üniversite adayı öğrenciler, ilgi ve becerilerine uygun meslek tercihi yapmaları için sizler gibi alanında uzman eğitimcilerin önerilerine kulak vermeleri gerekiyor. Bu noktada burada bulunan her bir eğitimci ve akademisyen arkadaşıma bölümlerinin tanıtımına yönelik özenle hazırladıkları sunumlar için huzurlarınızda teşekkür ederim. Etkinlik süresince bölüm akademisyenimiz tarafından üniversitemizin, eğitim ve araştırma olanaklarından, sosyal donatılarından, kültürel yaşamından bilgiler paylaşılacak. Bu sayede üniversitemizi daha da yakından tanıma fırsatı elde edeceksiniz.” diye konuştu.

Etkinliğinin proje koordinatörlüğünü üstlenen KTÜN Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Arife Deniz Oktaç Beycan ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Konya Teknik Üniversitesi, kurumsallaşmış eğitimi, elde ettiği başarıları, yetiştirdiği başarılı mezunları ile güçlü bir üniversitedir.  Akademik, idari, araştırma birimler, eğitim veren 28 bölümü, altyapısı, 42 adet öğrenci topluluğu, Erasmus imkânı ile başarılı eğitimine devam etmektedir. Öğrencilerimiz alanlarındaki yarışma dereceleri, TEKNOFEST başarıları ve mezun olduktan sonraki performansları ile kendilerini göstermektedirler. Öğretim elemanları gözetiminde hazırlanan öğrenci projelerinin küçük bir bölümünü etkinliğimiz sürecinde izleyebileceğiniz sergimizde görmeniz mümkün olacaktır.”

Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Merve Gül Koçakoğlu da etkinliğin çıkış noktasını şöyle açıkladı, “ Kariyer Merkezimize çeşitli kurum ve kuruluşlardan mezun ihtiyacı noktasında talepler geldikçe bölüm hocalarıyla olan değerlendirmemiz sonucunda özellikle istihdam konusunda bilinmeyenleri, yanlış bilinenleri ve bilinmesi gerekenleri daha yakından görmüş olduk. ‘Neden meslektaşlarımıza bu bilgileri aktarmıyoruz?’ sorusu etkinliğimizin çıkış noktası oldu.”

Etkinlikte ayrıca, KTÜN Mimari ve Teknoloji topluluklarının proje ve atölye çalışmalarından bazıları fuaye alanında sergilendi. Katılımcılar, TEKNOFEST’te başarı elde eden projeler hakkında öğrencilerden ve danışmanlarından detaylı bilgiler aldı. Kültür, sanat, teknoloji, şehir, mimari ve düşünce topluluklarının ortaya koyduğu projeler oldukça ilgi gördü.  Etkinlik, günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.