Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler “Mesleği Akademisyeninden Dinle” Etkinliğinde Buluşuyor

Konya’nın Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerindeki liselerde görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmenler, Üniversitemiz Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ve Rehberlik Araştırma Merkezleri ile desteklenen ‘Mesleği Akademisyeninden Dinle’ etkinliğinde buluşuyor.

Bu sene üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerimizin sağlıklı bir tercih sürecinde en doğru kararı vermelerini ve gönüllerinden geçen meslek alanlarında eğitim-öğretim görmelerini hedefleyen etkinliğin kısa ve uzun vadede öğrencilerimize büyük katkı sağlaması öngörülüyor.

Üniversitemizin ilgili bölümleri ve mezun olduktan sonra iş imkânları gibi konularda daha kapsamlı ve derinlemesine bilgi sağlanarak bu bilgilerin rehber öğretmenlere ve öğrencilerine aktarılmasını hedefleyen etkinliğin, öğrencilerin tercih sürecinde en sağlıklı bilgi ile en bilinçli ve isabetli tercihi yapmaları amaçlanıyor.

7–8 Haziran 2023 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra oturumları ile toplam dört oturumda 2 gün boyunca sürecek etkinlikte, her bölümden yetkin bir akademisyen kendi bölümü hakkında rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenlerine geniş bilgi aktaracak.

Etkinlik ile alanında uzman akademisyenlerimizin aktaracağı konu başlıkları ise şöyle;

- Bölüm hakkında bilgi (bölümün amacı, içeriği, öğrencinin yeteneği, taban puanı),

- Staj ve iş olanakları (mezunların çalıştığı sektörler, istihdam olanakları, çalışma alanları, mezuniyet sonrası iş bulma süresi, maaş bilgisi)

- Bölümün avantajları

- Bölümün ders, laboratuvar, proje imkânı, ERASMUS imkânı ve paydaşlarla olan ilişkisi

- Bölümün sunduğu sosyal etkinlikler.

Program akışı için tıklayınız.