Rektörümüz Kon TV Ekranlarında Yayınlanan ‘Gündem Özel’ Programının Konuğu Oldu

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Kon Tv ekranlarında yayınlanan ve Kon TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel’ programının konuğu oldu. Rektörümüz Özçelik, Üniversitemizin sahip olduğu imkânlar “Araştırma Üniversitesi” olma yolunda atılan adımlar ve üniversite-sanayi işbirliğine yönelik yapılan çalışmalardan bahsetti.

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik,  Kon TV ekranlarından geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan ve yaklaşık bir buçuk saat süren programda, Üniversitemizin yakın bir tarihte kurulduğunu ancak çok eski bir geçmişi olan fakültelere sahip ololduğunun altını çizerek kurulduğu tarihten bu yana yaklaşık 3 yıldır üniversite sanayi iş birliği noktasında bir teknik üniversiteye yakışır çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Özellikle farklı alanlarda olmak üzere açılan araştırma ve uygulama merkezlerinden bahseden Rektörümüz her zaman daha iyi olma amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Üniversitemizin son dönemde çeşitli sıralamalarda yükselişle geçen görünümüne dair sayısal verileri paylaşan Rektörümüz son 3 yılda proje bazında elde ettiği akademik başarıların yanısıra TEKNOFEST ve TÜBİTAK gibi yarışmalarda derece elde eden öğrencilerimizin başarılarına değindi.

Üniversite başarıları konusunda kısa sürede çok fazla başarıya imza attıklarını belirten Rektörümüz, Üniversite olarak sahip olduğumuz akademik başarılar, laboratuvar alt yapılarımız, sosyal imkanlar, alt ve üst yapı faaliyetleri ile yerleşkemizin sahip olduğu fiziki imkanlar konusunda da izleyicileri bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik son olarak Üniversitemizin UNİKOP Dönem Başkanlığında Teknik bir Üniversite olarak hangi çalışmalara imza atacağını aktardı.