Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, ÜNİKOP 2021 yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı'na Katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP)  '2021 yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı'na katıldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı da yıl içerisinde yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin görüş alışverişin de bulunuldu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığının 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısına; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel,  KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, 2020 Dönem Başkanı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve UNİKOP üye üniversiteleri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin,  Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak,  Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade,  Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu,  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Durmuş Tayyar Şen ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yetkilileri katıldı.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet alanında akademik ve idari iş birlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini sağlamak ve üniversitelerin şehirle bütünleşmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısında ilk olarak 2020 Yılı Dönem Başkanlığını yürüten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin 2020 yılı faaliyetleri görüşüldü.

2021 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin görüş alış verişinde bulunulduğu toplantı da UNİKOP Yönergesinin hazırlanması, KOP-UNİKOP ilişkisi, eğitim işbirlikleri, araştırma-uygulama alanında yapılabilecek işbirliklerinin görüşülmesi, olası UNİKOP öğrenci hareketlilikleri ve etkinlikleriyle birlikte UNİKOP bölgesinde toplumsal katkı ve sosyal kalkınmaya yönelik proje önerilerinin görüşülerek karara bağlandı.

Yapılan toplantı sonunda KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP)’a 2016 yılında üye olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), 2021 Dönem Başkanlığına getirildi.  UNİKOP’un 2021 Dönem Başkanlığı görevini ise, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin yürütecek.

Toplantının ardından 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı’na katılan KOP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ve UNİKOP üyesi Üniversite Rektörleri, Rektör Aktekin eşliğinde Kongre Merkezi ve içerisinde yer alan Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sergisi ile Sanat Müzesini, Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi Atölyesini, üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Spor Merkezini gezdi.