Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’ten 2021 Yılı TÜBİTAK 1001 ARDEB Kapsamında Projesi Desteklenen Bilim İnsanlarına Teşekkür

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, 2021 yılı TÜBİTAK 1001 ARDEB “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında projesi desteklenen bilim insanlarına  ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti. Rektörlük makamında gerçekleşen toplantıya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Halkacı da katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN),  bilim insanları tarafından 2021 Yılı TÜBİTAK 1001 ARDEB kapsamında hazırlanan toplam 7 proje desteklenmeye değer görüldü. Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Kimya,  Çevre, Metalurji ve Malzeme olmak üzere 5 farklı alandan hazırlanan 7 proje ile üniversitemiz “Teknik Üniversite” olmanın farkını ortaya koydu.

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Handan Kamış ile Doç. Dr. Çisem Kırbıyık Kurukavak, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Servet Kıran, Çevre Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Bilgehan Nas, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Volkan Kalem, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Ceylan ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Esma Yenel’in yürütücülüğünü üstlendiği projeler desteklenmeye değer görülen projeler arasında yer aldı.

KTÜN Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik TÜBİTAK proje destekleri alan öğretim üyelerimiz ile yaptığı görüşmede bilim dünyasına sağladıkları katkı için teşekkür ederek belgelerini takdim etti. Rektörümüz Özçelik: “Konya Teknik Üniversitesi olarak, “Araştırma Üniversitesi” olma vizyonu ve hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı çağrısına yönelik hazırlanan 7 projenin kabulü ile birlikte Üniversitemiz 2021 yılında önemli bir başarıya daha imza attı. Değerli öğretim üyelerimiz, Ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacağını düşündüğümüz projeleri ve bilimsel çalışmalarınız ile bizleri bir kez daha gururlandırdınız.  Bu başarılarınızdan dolayı sizleri ve ekibinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılı bir proje süreci geçirmenizi temenni ediyorum.” dedi

Konya Teknik Üniversitesi’nin 2021 Yılı TÜBİTAK 1001 ARDEB Kapsamında Desteklenen Projeleri şöyle sıralandı;

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Handan Kamış’ın TÜBİTAK ARDEB 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği “Çok Fonksiyonlu Ti3c2tx Mxene/Poli(1,5 Diaminoantrakinon) Kompozitlerinin Geliştirilmesi ve Mühendislik Uygulamaları: Nano Boyuttan Makro Boyuta Geçiş” başlıklı proje desteklenmeye değer görüldü.

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Bilgehan Nas’ın TÜBİTAK ARDEB 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği “Kentsel Atık Suların Tarımsal Sulama Suyu Olarak Yeniden Kullanımı: Antibiyotikler Metabolitlerinin Yenilikçi Arıtma Teknolojileri İle Giderimi Ve Tarımsal Üretimde Atıksudan Toprak ve Bitkilere Geçişi” başlıklı proje desteklenmeye değer görüldü.

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Servet Kıran’ın TÜBİTAK ARDEB 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği “Topluluk ve Derin Öğrenme Teknikleri ile X-Ray Görüntülerinden Patlayıcı Devre Tespiti” başlıklı projesi desteklenmeye değer görüldü.

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Volkan Kalem’in TÜBİTAK ARDEB 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği “Kurşun-İçermeyen Piezoelektrik Seramiklerin Kolloidal Kaplama ve Flaş Sinterleme Yöntemleri ile Üretimi” başlıklı projesi desteklenmeye değer görüldü.

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Ceylan’ın TÜBİTAK ARDEB 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği “Hiperspektral Görüntüleme ve Yapay Zeka Kullanılarak Yeni Doğanlar İçin Ön-Teşhis Sisteminin Geliştirilmesi” başlıklı projesi desteklenmeye değer görüldü.

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Çisem Kırbıyık Kurukavak’ın TÜBİTAK ARDEB 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği “Hetero Atom Katkılı KKN’ların ve Perovskit KN’ların Sentezi ve Yüksek Performanslı Perovskit Güneş Hücrelerinde Uygulamaları” başlıklı projesi desteklenmeye değer görüldü.

KTÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Esma Yenel’in TÜBİTAK ARDEB 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği “Doğal Kil Malzemelerinin İskelet Yapı Olarak Kullanıldığı Perovskit Güneş Hücreleri" başlıklı projesi desteklenmeye değer görüldü.

Konya Teknik Üniversite KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik