Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik Azerbaycan’da Temaslarda Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, TEKNOFEST paydaşı olarak gittiği TEKNOFEST Azerbaycan’da çeşitli iş birliği, protokol ve görüşmeler gerçekleştirerek, iki devlet arasında üniversiteler arası birliğini güçlendirecek temaslarda bulundu.

Rektörümüz öncelikle Konya Teknik Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolünü imzaladı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Babanlı, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Gasim Moummadov ve Doç. Dr. Rafig Jamalov protokol imza töreninde yer alan isimlerdi. İmzalanan iş birliği protokolü ile iki ülke arasında eğitim anlamında bağları kuvvetlendirici ve güçlendirici olası çalışmaların temeli atıldı. Sonrasında ise Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Elçin Babayev’le görüşerek iki üniversite arasında işbirlikleri hakkında konuştu.

Azerbaycan’daki temaslarını sürdüren Rektörümüz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Zeki Yavuzyılmaz’ı da ziyaret etti.

Azerbaycan’da gerçekleştirilen iş birlikleri ve ziyaretler ile duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz, “Her zaman vurgulamaktan büyük gurur duyduğumuz iki devlet bir millet anlayışından yola çıkarak çıktığımız bu yolda, çeşitli temaslarda bulunarak üniversiteler arası işbirliklerini artırma çabası içerisindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz görüşme ve protokollerin üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik