Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’in de Katıldığı TEKNOFEST Karadeniz Açılış Töreni ile Başladı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz, açılış seromonisinin ardından yoğun bir katılımla kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleşen ve bu yıl 5'incisi düzenlenen festivalde açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’le beraber, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile çok sayıda üst düzey yetkililer katıldı.

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Tam bir asır önce milletimizi bu topraklardan söküp atmaya çalışanlara karşı verdiğimiz milli mücadelenin meşalesinin yakıldığı Samsun’dayız. 30 Ağustos’taki zaferi de burada kazanmıştık. Şimdi de Türkiye’nin teknoloji bağımsızlığını inşa etme yolunda bir dönüm noktası olan TEKNOFEST’te beraberiz” dedi.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, “Araştırma yapacağız, bilgiyi, teknolojiyi kullanacağız ve geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Bir de ambargo meselesi var. Biz, ambargo koyan ülkelere gülüyor geçiyoruz. Çünkü bu gençliği görüyoruz. Gün geldiğinde sizlerle beraber ambargo koyan ülkeleri bir kenara not edeceğiz ama hafızamız güçlü olacak, onların önüne koyacağız. Savunma Sanayi Başkanlığımızda geçmişten geleceğe tüm savunma sanayi zaman tüneli var. Bu da bize bir hafıza oluşturuyor. Nereden gelip, nereye gittiğimizi gösteriyor. Asla yılmadan, önümüze gelen hiçbir engele aldırmadan, vazgeçmeden devam edeceğiz” dedi.

TEKNOFEST'in önemine değinen TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise yaptığı konuşmada “600 binleri geçen yarışmacı sayımız milyonları geçmeli, bu yarışmalarda yeşeren fidanlar büyümeli kök salıp meyve vermeli. Ambargo sopası sallayarak bizleri korkutmaya çalışanlar, milli teknolojileri engellemek için darağacı kurmaya çalışanlar biz yolumuzda dosdoğru mücadele ettikçe asla kazanamayacaklar. Mazlumların yaşadığı tüm coğrafyalara güneş, en sıcak ve aydınlık haliyle doğacak. Asla yese kapılmayın. Bu kutlu hedefe giden yolda kaybetmek yok” dedi.

Paydaş Üniversite olarak Üniversitemizi temsilen festivale katılan Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik ise festival alanında TEKNOFEST heyecanını yaşamaktan mutlu olduğunu belirtti. Rektörümüz “Üniversite olarak ülkemiz ve milletimiz için, ülkemize fayda sağlayacak her türlü çalışmada var olma gayreti içerisindeyiz. Ülkemiz için çalışıyor, milli teknoloji hamlesinde biz de varız diyoruz. Burada bu atmosferde, öğrencisinden akademisyenine her zaman emekle çalışmalarımızı sürdürdüğümüz üniversitemizin birikimleri ve gayretli çalışmalarının meyvelerini alıyoruz. Bu vesile ile güzel bir festival olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yerli ve yabancı ziyaretçiler olmak üzere ilk günden yoğun ilgi gören festival 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik