Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, 'Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri'' Toplantısına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’de gerçekleştirilen 'Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri'' toplantısına katıldı.

İTÜ’de gerçekleştirilen toplantıda, YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarındaki yeni program ve bölümler ile bunların hangi üniversitelerde açıklanacağı bildirildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar toplantıda yaptığı konuşmada, toplamda 21 yeni lisans, 50 ön lisans programı açılacağını belirterek, bu programların ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini söyledi.  Prof. Dr. Özvar,  “Yeni programlar, Yükseköğretim Kurulunun önümüzdeki dönemde istihdamı önceleyen vizyonunun da bir göstergesidir. İstihdam odaklı programları devreye alırken işlevini kaybeden programları da sistem dışına çekmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemde, bu yöndeki eğilimimiz daha da güçlenecektir” dedi.

“Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi” adlı lisans programı, üniversitemizde açılacak bölümler arasında bulunuyor. Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini dile getirerek, “Yapay zekâ gibi oldukça güncel bir konu üzerine yeni bölümlerin yükseköğretimimizi daha da güçlü kılacağını düşünüyorum. Çağı yakalamak ve gelişimin öncüsü olmak adına donanımlı öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz. YÖK Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, üniversitemiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN YÖK