Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb’den Üniversitemize Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb ve Başkatip Mai Ejami’i ağırladı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Deveci,  Genel Sekreter V. Kamil Gök ve Öğretim Görevlimiz Teslime Gökgöl ziyarete eşlik etti. Gelişim Yerleşkesi Rektörlük Makamında yapılan görüşmeye Konya Teknik Üniversitesinde öğrenim gören Sudanlı öğrenciler de katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Eltayeb'i Üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Üniversitemizin akademik olanaklarından, laboratuvarlarından, kütüphaneden ve öğrencilere sunduğu hizmetlerden bahsetti.

Büyükelçi Nadir Yousif Eltayeb ise Konya Teknik Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Sudanlı öğrenciler topluluğu ile sohbet eden Eltayep, görüşmenin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve Büyükelçi Eltayeb'in karşılıklı hediye takdiminde bulundu. Büyükelçi Nadir Yousif Eltayeb KTÜN Anı Defterini imzaladı. Ziyaret, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekiminden sonra Üniversitemizin Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu laboratuvarları, derslikleri, kütüphanesi ve sosyal donatılarının gezilmesinin ardından sonra erdi.