TÜBİTAK’tan KTÜN’e Proje Performans Ödülü

Konya Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tabakçı’nın "Biyolojik Öneme Sahip Farklı Yapıdaki Kiral Molekülleri Seçimli Olarak Algılayabilecek Kiral Kaliksaren Modifiyeli QCM Biyosensörlerinin Hazırlanması” başlıklı projesi, TÜBİTAK-1001 programı kapsamında ‘Proje Performans Ödülü’ aldı.

Proje kapsamında üretilen organik nano-filmler, biyolojik türlerin algılanmasında sensör olarak kullanılmaktadır. Bu açıdan üretilen organik nano-filmlerin üstün sensör özellikleri hem teknolojik hem de sosyo-ekonomik olarak giderek artan biyosensör çalışmalarına önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca projeden elde edilen verilerin kimya, biyokimya, mühendislik, biyomühendislik, tıp, eczacılık ve fizik gibi birçok bilim dalı için önemli bir kaynak oluşturması da bekleniyor.

Projenin tamamlanmasıyla bilimsel anlamda sensör çalışmalarına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Tabakçı, “Projenin çıktıları olarak SCI ve SCI-Expanded kapsamında ve etki değeri yüksek dergilerde 4 adet makale yayınlanmıştır. Ayrıca proje sürecinde elde edilen çıktılar değerlendirilerek ulusal ve uluslararası konferanslarda 7 adet bildiri sunulmuştur. Diğer taraftan projede bursiyer olarak görev yapan lisansüstü öğrencilerin çalışmalarından 1 adet Doktora Tezi ve 2 adet Yüksek Lisans Tezi tamamlanarak proje genç bilim insanlarının yetişmesine de olanak sağlamıştır” dedi.