TÜBİTAK’tan 34 Öğrencimize Proje Desteği

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİBED) tarafından yürütülen, “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve ''2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı'' 2023/2. dönemi başvuru sonuçları açıklandı. Üniversitemiz öğrencileri tarafından yapılan 45 proje başvurusundan 34 başvuru BİDEB kapsamında destek almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin farklı bölümlerinden öğrencilerimize ait 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında başvuru yapılan 35 projeden 25’i (%71) desteklenirken 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında başvurusu yapılan 10 projeden 9’u (%90) desteklenmeye değer görüldü.

Bu projeler, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği ile Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanmıştır.

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 2.Dönem Çağrısı Destek Hakkı Kazananların Listesi

2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 Yılı 2.Dönem Çağrısı Destek Hakkı Kazananların Listesi