TÜBİTAK’tan 6 Öğrencimize Proje Desteği

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen ‘2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ ile 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2022 Yılı 1. Dönem sonuçları açıklandı. Buna göre 6 öğrencimizin projeleri kabul edilerek destek almaya hak kazandı.

2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ kapsamında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Akif Durdu Danışmanlığında “Sürü Ajanları Arası Graf Tabanlı Çarpışmadan Kaçınma Algoritması” adlı Mesut Tunçer, Elektrik Elektronik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Dilek Uzer Danışmanlığında “Rf Enerji Hasadı Devresinde Kullanılacak Anten Tasarımının Gerçekleştirilmesi” Fatıma Özdemir, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Hakan Arslan Danışmanlığında “Ekolojik Bar Takviyeli Betonarme İmalatı: Optimum Bambu Ve Kenevir Tasarım İçin İlk Adım” Büşra Begüm Çoksürer, Maden Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Ali Taner Danışmanlığında “Farklı Organik Bastırıcıları Kullanarak Sülfürlü Bakır Flotasyonunda Performanslarının Merkezi Kompozit Tasarım İle Karşılaştırılması, Ayaz İsmail, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Altıntaş Yıldırım Danışmanlığında “Antimon Katkılı Çinko Oksit (Sb:Zno) Nanofiberlerin Elektro Eğirme Yöntemi İle Sentezi Ve Görünür Işık Altında Metilen Mavisi, Metilen Turuncusu Ve Rodamin B Boyar Maddelerine Karşı Fotokatalitik Özelliklerinin İncelenmesi”  MD Mehedı Hasan’a ait proje TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Üniversite sanayi bütünleşmesini amaç edinen 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2022 Yılı 1.Dönem sonucuna göre ise yine Doç Dr. Akif Durdu danışmanlığında “F.I.R.A.T: Fonksiyonel, Akıllı, Otonom Temizlik Robotu ve Robot Yönetim Ara yüzü Geliştirilmesi” adlı Mustafa Yasin ait proje destek almaya hak kazandı.

Öğrencilerimizi ve Danışmanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.