Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda Mezuniyet Sevinci

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Gelişim Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen Mezuniyet Töreniyle mezun olmanın heyecanını yaşadı. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Cemil sungur, TBMYO akademik, idari personeli ile öğrenci ve veliler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik törende yaptığı konuşmada, hem akademik hem üniversite sanayi işbirliği kapsamında verilen nitelikli eğitim ile önemli işlerin yapıldığını, öğrencilerimizin aldıkları bu eğitimle sanayinin ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğunu belirtti. Meslek Yüksek Okulu olarak akademik anlamda elde edilen başarıların yanı sıra projelerle de güzel işlerin gerçekleştirildiğini söyleyerek, şu an yürütülmekte olan projelerin başarılı bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Mezun olan öğrencilerin kendilerini her daim geliştirmeye devam etmeleri gerektiğini tavsiye eden Rektörümüz, “Üniversite olarak bizim hedefimiz Türkiye’nin en iyileri arasında ilk sırada olmak. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerin de göstermiş olduğunuz gayretli çalışmalarla çok daha iyi noktalara çıkacağınıza inanıyorum. Bu vesileyle mezun öğrencilere eğitim hayatları boyunca gösterdikleri çabalarından dolayı, değerli Hocalarınıza sizleri yetiştirdiklerinden dolayı, ailelerinize sizleri bu yaşa getirerek destek olduklarından dolayı teşekkür ediyor, mezuniyetinizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur ise yaptığı konuşmada “Yüksekokulumuzda şu an 4 Profesör, 5 doçent, 14 Dr. Öğretim üyesi 5 öğretim görevlisi doktor ve 39 öğretim görevlisi ile öğretime devam etmektedir. Bu sayı ülkemizde yeni açılan birçok üniversitenin öğretim elemanı sayısından fazladır. Ayrıca bu öğretim elemanlarımız öğretimin yanı sıra bilimsel araştırmalar yapmakta ve elde edilmesi büyük çaba ve çalışmalar gerektiren TÜBİTAK projeleri çıkarmaktalar. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyor, mezuniyetlerinin hayırlara vesile olasını temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından “Kop Mesleki Deneyim İle Nitelikli Geçler Projesi” kapsamında görev alan akademisyenlere Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik tarafından ‘Teşekkür Belgesi takdim edildi. Ardından törende dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilerek ailelerin gurur dolu bakışları altında tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Sonrasında mezunlarımız, keplerini havaya fırlatarak törenin en coşkulu ânını alkışlar eşliğinde yaşadı.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik