TEKNOFEST 2023 Tüm Coşku ve Heyecanıyla Sona Erdi

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST sona erdi.

6. yılında 1 milyonu aşkın projenin yarıştığı TEKNOFEST 2023 kapsamındaki yarışmalara Üniversitemizden de oldukça yoğun bir katılım oldu. 27 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen TEKNOFEST 2023 yapılan açılış seremonisinin ardından yerli ve yabancı misafirlerini ağırladı. Üniversite standımıza da çok sayıda ziyaretin gerçekleştiği festival boyunca standımızda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere kıymetli misafirler ağırlanarak ziyaretçilere Üniversitemiz ve öğrencilerimizin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in de katılım sağladığı festival boyunca, paydaş üniversitelerin stantları ile ülkemizin önemli kuruluşlarından ASELSAN, ROKETSAN, STM Savunma Teknolojileri, TEI, TUSAŞ gibi firmalar da ziyaret edilerek bilgi alışverişinde bulunuldu.

ÖĞRENCİLERİMİZDEN TEKNOFEST 2023 BAŞARISI

Üniversite takımlarımızın oldukça yoğun bir katılım ile ilgi gösterdikleri TEKNOFEST 2023’te öğrencilerimizin başarıları da oldukça gurur verici oldu. Su Altı Sistemleri Yarışmasıyla Doç. Dr. Murat Ceylan Danışmanlığındaki KAPSÜL YAZGİT BARBAROV Takımı 2.’lik ödülünün sahibi oldu.

ALTAY İHA, DORUK, MERKÜT MGM, RACLAB ARES, RACLAB İHA, RACLAB MERKÜT İHA ile SANCAKTAR Takımının 7. olduğu Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda takımlar "Performans Ödülü" almaya hak kazandı. RACLAB ARES KGM takımımız Tarımsal İKA yarışmasında "En Özgün Tasarım" ödülü alırken, Üniversitemiz ŞUURİ Takımı ise Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasında 3.'lük elde ederek ayrıca 'En iyi Sunum' ödülünün de sahibi oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Platformu destekli ve Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışmasında yarışan elektrikli aracımız SİMURG GT. ise ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Üniversite, lise, ortaokul seviyelerinde yarışların yapıldığı festivalde Akıllı Ulaşım Yarışmasından Engelsiz Yaşam Teknolojilerine, İnsansız Su Altı Sistemlerinden Jet Motor Tasarım Yarışmasına kadar 35 kategoride yarışlar düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenci ve ziyaretçileriyle dünyanın en büyük teknoloji festivali olma özelliği taşıyan TEKNOFEST’i  ilk gününde 25 bin 437, ikinci gününde 300 bin, üçüncü gününde 600 bin, dördüncü gününde ise 1 milyon kişi ziyaret etti. 4 gün süren etkinlik, toplamda 1 milyon 925 bin 437 ziyaretçiyi ağırladı. Ayrıca 81 il ve 96 ülkeden 333 bin takım ve 1 milyonun üzerinde yarışmacı başvuru yaptı.

Oldukça yoğun bir festival sürecinin ardından geride bıraktığımız TEKNOFEST 2023’te emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, yarışma heyecanını yoğun bir şekilde yaşayan öğrencilerimize ve öğrencilerimize danışmanlık yapan Değerli Öğretim Üyelerimize teşekkür ediyoruz.