TEKNOFEST Karadeniz’de Takımlarımızdan Başarılı Sonuçlar Gelmeye Başladı

TEKNOFEST Yarışları devam ederken yapılan yarışlardan başarılı sonuçlar gelmeye devam ediyor. Gerçekleşen yarışlarda şu ana kadar 3 önemli başarı elde edildi. Birçok takımımız da finale kalarak Samsun’da 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek final heyecanı için bekleyişlerini sürdürüyor.

TEKNOFEST Karadeniz 2022 yarışları Karadeniz Bölgesinin farklı şehirlerinde yapılmaya devam ediyor.  Şu ana kadar yapılan yarışlarda, Üniversitemiz takımlarından 3 önemli başarı elde edildi. Danışmanlığını Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu’nun yaptığı Üniversitemizin başarılı takımlarından RACLAB Takımı ‘Mini Bilgisayarlarla Haberleşebilen Su Altı Aracı Kontrol Kartı’ Projesi ‘TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları finalinde 2.lik ödülüne layık görüldü. Yine Danışmanlığını Doç. Dr. Akif Durdu’nun Otonom Çalışmalar ekiplerinden RACLAB SIGUN takımı,  TEKNOFEST kapsamında Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışmasında “En Özgün Yazılım” ödülünü kazandı. Ordu’da düzenlenen Sürü Robotlar Yarışlarında RACLAB ORION UAV Takımı, “En iyi Takım Ruhu” ödülünü aldı.

Yapılan yarışlarda birçok yarışmacı da finale kalarak sonuçların açıklanacağı ve finalin yapılacağı Samsun’u bekliyor. Şu ana kadar Ordu, Giresun, Kocaeli gibi şehirlerde gerçekleşen yarışların ardından bu hafta itibariyle Trabzon sonrasında Rize yarışları ile TEKNOFEST heyecanı yaşanmaya devam edecek.

Proje takımlarımızın başarılarıyla ilgili konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, “Öğrencilerimizin elde ettikleri başarılar bizim için gerçekten gurur verici. TEFNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası yarışlarda proje takımlarımıza her türlü desteği sunuyoruz. Öğrencilerimizin, TEKNOFEST için, azimli ve büyük bir gayret içerisinde olduklarının farkındayız. Farklı şehirlerde yarışlar devam ediyor ve devam eden yarışlardan da öğrencilerimizin güzel başarılarla dönecekleri konusunda inancımız tam. TEKNOFEST Karadeniz’de takım ve bireysel başvurularla yarışan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Prof. Dr. Babür Özçelik