“5. Ulusal Engellileştirilenler 2023” Sempozyumu Sanat, Tasarım, Mimarlık Alanında Önemli İsimleri Bir Araya Getirdi

Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 5.’si gerçekleşen “Ulusal Engellileştirilenler 2023” Sempozyumu sona erdi.  2013 yılında başlayan ve iki yılda bir düzenlenen sempozyum 2 gün boyunca farklı oturumlarda bilimsel çalışmaların sunumuyla devam etti.

Çevrimiçi ortamda yapılan sempozyumun açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Ulusoy, Konya Mimarlar Odası Başkanı Mimar Ahmet Övet, Sempozyumun Onursal Komite Başkanı Prof. Dr. Ahmet Alkan ile davetli konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Lütfi Hidayetoğlu ve Doç. Dr. Sima Pouya yaptı.

Engellilerin evrensel boyutta zenginleşmiş, değişen insan ihtiyaçlarına cevap veren yenilikçi çözümler noktasında vurguların yapıldığı açılış konuşmalarında, farklı gereksinimlere sahip olan engelli bireylerin ya da özel gereksinimlerinin karşılanması noktasında her bireyin eşit haklara sahip olması gerektiğine değinildi.

2020 Kasım ayında ‘’Evrensel Tasarımda Yenilikçi Yaklaşımlar’’ başlığı altında çağrıya çıkan sempozyum bu yıl Evrensel Tasarımda Yenilikçi Yaklaşımlara alt başlık oluşturarak ‘’Evrensel Tasarımda Teknolojik Yaklaşımlar’’ başlığı ile bilimsel bilgiyi topluma ve akademik ortama sunma konusunda katılımcılarla başarılı bir sempozyum gerçekleşti.

Engelli derneklerini, yerel yönetimleri, sanat, tasarım, mimarlık, kent planlama ve mühendislik alanlarında çalışan akademisyenleri, öğrencileri ve bilim insanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan sempozyum yapılan sunumların ardından kapanış oturumu ile sona erdi.